Laatste update:

De democratisering van de (digitale) werkplek

 

 We leven in een wereld met meer apparaten dan mensen en we creëren meer data dan mensen kunnen verbruiken. Het tempo van verandering is vandaag sneller dan ooit.

De meeste bedrijven worden vandaag de dag nog steeds op dezelfde manier geleid als in de tijd dat de informatie schaars was. Dezelfde dingen worden herhaaldelijk gedaan, op schaal en met een focus op maximale efficiëntie. Maar er is een verschuiving gaande. In de wereld van realtime, overvloedige informatie zijn dit niet langer de beste strategieën voor succes of zelfs voor het voortbestaan.

De nieuwe succesfactoren zijn delen en samenwerken. Netwerken en vertrouwen leveren betere resultaten op dan protectionisme en samen de antwoorden vinden is een betere werkmentaliteit dan alleen worstelen. Besluitvorming wordt naar de rand geduwd en werknemers ontplooien meer eigen initiatief en betrokkenheid.

Nu het tempo van verandering sneller wordt, zijn bedrijven die op deze manier opereren uiteindelijk veerkrachtiger en ontvankelijker dan fragiele hiërarchieën die nauwgezet zijn afgestemd op efficiëntie. Deze bedrijven kiezen en benutten hulpmiddelen om de effectiviteit en het reactievermogen te maximaliseren, vaak ten koste van de efficiëntie.

Het is de missie van Spikes om oplossingen te leveren voor de toenemende stroom aan informatie en de grote nood aan het delen van kennis. Artificiële Intelligentie op basis van Natural Language Processing is zo een ideale technologie om jouw medewerkers te helpen, ook al lijkt dat contradictorisch.  

Lees meer over dit topic in onze whitepaper ‘De Digitale Werkplek’!

 
Download Whitepaper

Wil je verder lezen over Digitale Transformatie en jouw Digitale werkplek? Download hier onze Whitepaper:

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content

Snelle successen bij NIS2

In deel 1 van deze blogserie bespraken we met Bart Saels, teamlead voor de customer-service-…

NIS2 voor de zorg: wat houdt het in en geldt dit ook voor jouw organisatie?

Wat houdt het in en geldt dit ook voor jouw organisatie?