Laatste update:

Je medewerkers veilig mobiel te laten werken

Hoe kan je concurreren met de grotere bedrijven die gespecialiseerde mobiele teams hebben om klantenvragen onderweg op te lossen?

Jouw bedrijf is misschien niet zo groot, maar je wil wel dat je klanten je zien als een grote speler die superieure klantenservice levert en die hetzelfde kan als je grotere concurrenten, maar dan beter. Dit betekent meer en meer dat je medewerkers, die niet speciaal zijn uitgerust om vanop afstand te werken, toch de mogelijkheid moeten hebben om klanten te bedienen wanneer ze niet aan het werk zijn in het comfort van de hulpmiddelen op kantoor. Hoe kan je concurreren met de grotere bedrijven die gespecialiseerde mobiele teams hebben om klantenvragen onderweg op te lossen?

Wanneer je een kleinere organisatie runt, werf je vermoedelijk medewerkers aan die verschillende petten kunnen dragen, en die meer doen dan wat hun jobbeschrijving inhoudt. Ze hebben de nodige skills en kennis om klanten te bedienen, zolang ze toegang hebben tot de toepassingen en data van de organisatie. En daar speelt de juiste technologie een belangrijke rol: in door de 3 belangrijkste uitdagingen van mobile werken op te lossen kan je je mobiele workforce sterker te maken dan de grote concurrenten.

De externe medewerker ondersteunenDownload onze handige whitepaper over de verschillende typen externe werknemers die je organisatie kunnen versterken en ontdek hoe je hen kan ondersteunen door de juiste tools en technologie in te zetten. 

1 Het beheer van diverse mobiele devices en toepassingen

Sommige organisaties kopen zelf mobiele toestellen en stellen ze ter beschikking van hun medewerkers. Andere verwachten dat hun medewerkers hun eigen smartphone of tablet gebruiken voor bedrijfsgerelateerd werk (Bring Your Own Device – BYOD). In wezen maakt het niet uit: wat je hieronder leest, geldt zowel voor bedrijfstoestellen als voor eigen toestellen van de medewerkers.

De Cloud kan je helpen. Met de Cloud kunnen medewerkers dezelfde Microsoft Office 365 software gebruiken in en buiten het kantoor! Ze hoeven zich geen zorgen te maken over de ruimte die applicaties en data van de organisatie zouden innemen op hun persoonlijke devices aangezien de software in de Cloud draait en geen enkele installatie vergt op hun toestellen indien ze dat niet wensen. Ze hoeven ook geen gegevens op te laden, omdat alle data ook veilig in de Cloud blijft opgeslagen. Maar als opslagruimte op de devices geen probleem is, mogen ze ook Office daarop installeren, en gegevens lokaal opslaan.

Overigens: alle medewerkers kunnen ook gebruik maken van een update naar Windows 10, waardoor ze ook eenzelfde ervaring hebben op hun mobiele toestel als op hun bedrijfsPC, inclusief de ingebouwde beveiligingsmechanismen en de persoonlijke assistent Cortana. Daarbij komt nog dat je al die apps en data centraal kan beheren.

 

2 Alles moet beveiligd zijn, op kantoor, maar ook daarbuiten.

Wanneer je medewerkers toestellen gebruiken die zijn aangesloten op je bedrijfsnetwerk, dan zijn die toestellen ongetwijfeld beveiligd en is de toegang tot gevoelige bedrijfsgegevens correct afgeschermd. Ook voor de beveiliging tegen virussen en hacking heb je gezorgd. Maar wat gebeurt er wanneer diezelfde medewerkers hun persoonlijke devices of mobiele bedrijfstoestellen gebruiken om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens? Als je vertrouwt op de persoonlijke beveiligingsinstellingen van je medewerkers zou er wel eens een risico kunnen zijn voor je bedrijfsgegevens. Met de Enterprise Mobility Cloud-oplossing van Microsoft (EMS) kan je al deze beveiligingsaspecten m.b.t. mobiele toestellen in één keer oplossen, of het nu over bedrijfseigen toestellen gaat, of de devices van de medewerkers.

Of medewerkers nu Windows 10 gebruiken op kantoor en een iPhone of Android-phone onderweg of bij de klanten, met EMS heb jij volledige controle over de toegang tot je gegevens. Jij bepaalt wie toegang heeft tot welke gegevens en aan welk soort beveiliging de mobiele toestellen zijn onderworpen. Zo kan, je er b.v. ook voor zorgen dat je bedrijfsgegevens op afstand worden verwijderd van een mobiel toestel dat gestolen of verloren is.

 

3 Hou het eenvoudig voor je mobiele medewerkers.

Je kan moeilijk van je medewerkers verwachten dat ze een pak paswoorden moeten onthouden wanneer ze onderweg toegang willen hebben tot bedrijfsgegeven. Of dat ze ingewikkelde procedures moeten doorlopen om een beveiligde verbinding op te zetten.

Microsoft heeft een volledige aanpak m.b.t. mobiele toegang tot bedrijfsgegevens. Met hetzelfde paswoord dat medewerkers op kantoor gebruiken om toegang te krijgen tot Office 365, kunnen ze onderweg ook inloggen om mobiel met bedrijfsgegevens te kunnen werken. Ze kunnen op hun smartphone of tablet dezelfde Office-software gebruiken die ze kennen van op kantoor. Zo maak je het leven onderweg eenvoudig voor hen.

Duur? Met de juiste aanpak werk je straks waarschijnlijk goedkoper dan nu.

Je hebt misschien al eens geïnformeerd naar software om je mobiele toestellen te beveiligen. En je vond die software duur. Maar onze ervaring leert dat wanneer je de probleemstelling ruim bekijkt, en je maximaal gebruik maakt van de mogelijkheden van de Microsoft-Cloud, je juist veel goedkoper uitkomt. In bepaalde gevallen realiseren onze klanten een substantiële kostenverlaging op het beheer van hun digitale werkomgeving. Dit leidt tot een Return on Investment van 4 tot 7 maanden!

Neem nu contact op om te weten hoe jij kosten kan besparen en tegelijkertijd je medewerkers op een beveiligde manier mobiel toegang kan geven tot je bedrijfsgegevens.

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content

Start to run met het Power Platform

Hoe zorg je, als IT-manager, dat non-IT-medewerkers op termijn de 'Power Platform 10 miles' kunnen lopen […]

Wacht?! Wat?! Iedereen begint plots apps te bouwen?

Schijnbaar uit het niets krijg je als IT-afdeling een nieuw soort vragen van gebruikers. Vragen…