Laatste update:
Maak van uw teamleden Team Heroes. In deze blog geven we u een tipje van de sluier.

In de ideale wereld werken teamleden efficiënt samen aan een winstgevend resultaat. De communicatie verloopt vlekkeloos en de juiste beslissingen worden genomen. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Helaas vaak wel. Uit onderzoek blijkt dat teams gemiddeld een volle dag per week (!) verliezen aan productiviteit door een inefficiënte werkflow. Dat is bijna een week per maand! Best heftig toch? Dat moet anders kunnen. Hoe? In deze blog geven we u een tipje van de sluier.

Kent u dat? Heeft uw bedrijf net de nodige Microsoft-softwarelicenties aangekocht om de efficiëntie te verhogen, werken uw teamleden vrolijk verder in alternatieven zoals DropBox, Slack, …. Shadow IT, noemen we dat. Behoorlijk inefficiënt en onwijs zone. Helaas is de mens een gewoontedier. Voor een overstap naar een nieuw product heeft hij een stukje gedragsverandering nodig. Dagelijkse processen moeten flink worden aangepast om efficiënter samen te werken. Maar is dat bereikt, dan levert dit behoorlijk wat op. Uit onderzoek blijkt dat teams tot een dag per week (!) productiever werken door het juist en efficiënt toepassen van ICT-tools en processen. Kortom; het is de hoogste tijd voor een stukje gedragsverandering.

Van inefficiëntie naar efficiëntie

Een paar voorbeelden. Misschien komen ze u wel bekend voor…
Interne communicatie gebeurt nog altijd ouderwets per e-mail. Met die e-mail worden vrolijk Word-bestandjes meegestuurd. Het resultaat? Een overvolle inbox met de bestanden V1,V2,V3 en Def. Ziet u door de bomen het bos nog? Gelukkig kan dit ook anders. Met behulp van Microsoft Office 365 combineert u verschillende tools met elkaar. Zo voegt u bijvoorbeeld eenvoudig een formulier toe in een PowerPoint presentatie en communiceert u efficiënt met Teams.

In 6 stappen naar Team Heroes

Hoe u uw team zo ver krijgt om deze gedragsverandering door te voeren? Eenvoudig, aan de hand van 6 stappen:

  1. Envision: Start met een gezamenlijke visie: ‘Changing your (team’s) mindset!’
  2. Navigate: Onderzoek jullie typische werkdag en activiteiten: ‘The journey’.
  3. Generate: Optimaliseer jullie Team’s journey.
  4. Adopt: Ga concreet aan de slag met het gebruik van verbeterde technieken.
  5. Grow: Ga in op de mogelijkheden en functionaliteiten van de verbeterde technieken.
  6. Enhance: Leer uw teamleden hoe zij als individuen en in het team aan self-improvement kunnen doen.

1 dag voor 1 dag

Kunt u hier wel wat ondersteuning bij gebruiken? Dat begrijpen wij. Daarom bieden wij teams de worksop ‘Team Heroes’ aan. Deze workshop zorgt ervoor dat een team efficiënter met elkaar samenwerkt met behulp van Microsoft Office 365. Wij analyseren elke dagelijkse activiteit en zorgen voor een pragmatische uitwerking van efficiëntere oplossingen. Deze workshop is op maat en duurt één volledige dag. Een dag voor een dag, want na afloop wint uw team een dag aan productiviteit per week. Dat is pas efficiëntie!

Wilt u meer weten over onze workshop? Neem dan een kijkje op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

 

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content

Klare.ai zet data en kennis om in collectief brein op de werkvloer

AI-oplossing beschermt data van bedrijven en verhoogt productiviteit

Start to run met het Power Platform

Hoe zorg je, als IT-manager, dat non-IT-medewerkers op termijn de 'Power Platform 10 miles' kunnen lopen […]