Evenement

BIWUG sessie “Data is the new gold”

Dit is een beschrijving

Dit mag je verwachten:

BIWUG (wat staat voor Belgian Information Worker User Group) is een community voor iedereen in België met interesse in SharePoint en Office 365 producten. Hun doel is deze mensen samen te brengen en hen mogelijkheden bieden om kennis met elkaar te delen. Hiervoor organiseren zij op regelmatige basis avondsessies rond zowel technische als niet-technische onderwerpen, gegeven door mensen uit het veld. Spikees zijn grote liefhebbers van deze sessies, dus greep Spikes graag de kans een BIWUG-avond te hosten.  

Sprekers van dienst voor deze avond waren onze eigen Spikees. 

De aftrap werd gegeven door Rensmet de sessie “Data is the new gold. Samen met Rob bereidde hij een presentatie voor over welke data aanwezig is binnen Office365, wat zijn audit logs, hoe kan je ze raadplegen en wat kan je er allemaal mee doen. Aan de hand van twee demo’s toonde Rens hoe je deze data kan aanspreken met Flow, en vervolgens ook gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals bijvoorbeeld het beheren en opvolgen van Security alerts binnen je tenant.  

Daarna brachten Ben en Tom een tweede sessie over het gebruik van de Microsoft Graph Data Connect voor AI gedreven innovaties. Met behulp van deze service kan je alle data binnen je Office365 tenant gebruiken, zonder dat deze data de tenant moet verlaten. Securitygewijs biedt dit heel veel interessante voordelen! Tenslotte toonde Tom aan de hand van een demo hoe je dit concreet kan aanpakken, om uiteindelijk met deze data intelligente applicaties te maken. 

 De sessies werden beëindigd met een korte, luchtige quizNogmaals proficiat aan Thomas van Breda voor het beste resultaat 

 Afsluiten deden we met een gezellige babbel over een SharePint (😉). Het was een erg boeiende avond vol nieuwe inzichten en interessante gesprekken! 

– Sara Immegeers, Business Innovation Consultant

Evenement delen met een collega?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerde content

Bostoen:“Voor ieder probleem heeft Spikes een oplossing geboden!”

“Voor ieder probleem heeft Spikes een oplossing geboden,” zegt Leen Depraeter. Als IT-manager bij Bostoen…

Webinar: Hoe connecteer & engageer je GEN Z-medewerkers?

Inschrijven Het wordt ongetwijfeld een boeiend webinar dat je zeker niet wil missen! Schrijf je…