Laatste update:

ABN AMRO Lease automatiseert revisieberekening

Dankzij de geautomatiseerde risicoberekening kan ABN AMRO Lease sneller minder kredietwaardige klanten herkennen. Lees er meer over.

ABN AMRO Lease stelt voor elke klant een risicoprofiel op. Dankzij Spikes’ software verloopt die periodieke risicorevisie nu automatisch met het zogenaamde stoplichtbeheer. Dit wordt gedaan met behulp van een scorekaart, ook door Spikes ontwikkeld, die heel wat gegevens ophaalt uit verschillende toepassingen van ABN AMRO Lease en die gegevens afweegt tegen elkaar. Op basis daarvan krijgt elke klant een score toegekend. Die score wordt uitgedrukt in een kleurencode: rood, oranje of groen. “Een groene score betekent dat alles in orde is. Bij oranje bekijkt een medewerker het klantenaccount om die administratief bij te werken, bijvoorbeeld voor een aanpassing van het adres. Bij een rode score krijgt één van onze medewerkers automatisch een melding om het klantenaccount te controleren. De scorekaart detecteerde dan bijvoorbeeld een betalingsachterstand”, vertelt Nick van Summeren, ICT Delivery Manager bij ABN AMRO Lease.

Minder tijdverlies, meer controle

Dankzij de geautomatiseerde risicoberekening kan ABN AMRO Lease sneller minder kredietwaardige klanten herkennen. De standaardisering van de processen betekent ook een tijdsbesparing. Nick van Summeren legt uit: “Per maand sparen we 63.25 werkuren uit, dat is een mooi verschil. Dankzij het stoplichtbeheer hebben we ook meer controle. Door de risicoberekening te automatiseren, verkleinen we de foutenmarge. En bij audits moeten we verplicht kunnen aantonen welke acties we ondernemen, en dat staat nu automatisch geregistreerd. Het is dus een stuk gemakkelijker werken.”

Vertrouwde expertise

Het stoplichtbeheer is onderdeel van een overkoepelend project bij ABN AMRO Lease, genaamd Program Lending, Het is beoogd als ‘best practice’ op het gebied van projecten. “Het project is vlot verlopen, en dat is voor een deel dankzij Spikes. Onze vertrouwde partner denkt altijd actief mee naar de beste oplossing en was ook nu heel betrokken in het project”, besluit Nick van Summeren. ABN AMRO Lease is een zelfstandige dochteronderneming van ABN AMRO Bank en is met een 250-tal medewerkers actief in Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en België.

index

Profiel

ABN AMRO Lease is financier van investeringen in roerende bedrijfsmiddelen. ABN AMRO Lease is een zelfstandige dochteronderneming van ABN AMRO Bank en is met een 250-tal medewerkers actief in Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en België.

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content

Bostoen:“Voor ieder probleem heeft Spikes een oplossing geboden!”

“Voor ieder probleem heeft Spikes een oplossing geboden,” zegt Leen Depraeter. Als IT-manager bij Bostoen…

“Zero Friction ging op een digital journey met Spikes: “Vanaf het begin stonden kennisoverdracht en co-creatie centraal””

“Tijdens een traject van twee maanden heeft Spikes ons heel goed klaargestoomd voor de vervolgstappen…