Mobile Device Management

Microsoft Security Story

De security uitdagingen van mobiel(er) werken

Veel organisaties hebben een (te) complex IT-applicatielandschap. In het verleden volstond het om gegevens en IT-netwerken te beschermen door het toevoegen van verschillende IT-beveiligingsoplossingen, zoals firewalls, inbraakdetectie- en inbraakpreventiesystemen en antimalware. Deze aanpak voldoet niet meer. De grenzen van de klassieke IT-infrastructuren vervagen: medewerkers moeten van eender waar kunnen werken, klanten krijgen toegang tot gegevens, er wordt meer samengewerkt met externe partijen, etc. In een zoektocht naar meer flexibiliteit en vrijheid moeten al die partijen vandaag simpelweg altijd, overal en op ieder device toegang kunnen hebben tot bedrijfsgegevens. Om competitief te blijven moeten organisaties de beveiliging van hun IT fundamenteel anders aanpakken.

Een aantal interessante statistieken duiden de gevolgen van deze ‘transformatie’:

 

145

+ dagen bevinden hackers zich gemiddeld binnen in jouw systemen voordat je ze detecteert...

80

% van de medewerkers gebruikt niet geautoriseerde apps...

70

% van alle organisaties staat cloud-admin activiteit toe van buiten het netwerk...

930000000

mobile device threats detecteert Microsoft elke maand...

25

% van alle gedeelde documenten binnen organisaties worden publiek & onbeveiligd gedeeld...

60

+ niet geïntegreerde security oplossingen gemiddeld in een organisatie...

 

Het antwoord van Spikes en Microsoft

Met deze kennis in het achterhoofd: hoe ga je vandaag concreet aan de slag om jouw waardevolle bedrijfsdata en applicaties te beveiligen? Welke stappen moet de IT-afdeling nemen om al je toestellen te beschermen? En welke technologie kan jou hierin ondersteunen?

Microsoft overloopt in onderstaande video de verschillende mogelijkheden en technologie voor het centraal beheer van jouw security landschap.

 

De hoofdstukken voor jou samengevat

Hieronder zetten we voor jou alvast de belangrijkste hoofdstukken op een rij:

Van minuut Tot minuut Onderwerpen
00:05 02:00 Introductie door Tom Van Oosterwyck, Strategy Consultant @Spikes

 

10:00 14:20 De unieke aanpak van Microsoft: intelligente beveiliging, gebaseerd op de Intelligent Security Graph

 

17:58 21:46 De ingebouwde beveiliging van de identiteit van gebruikers in het Microsoft-platform: bescherming ‘aan de voordeur’ met ‘Conditional Access’ gebaseerd op de real-time situatie waarin de gebruiker zich bevindt, en de risico’s die daaraan zijn verbonden

 

24:00 25:33 Het tijdperk van de paswoorden is voorbij: zij bieden geen voldoende bescherming meer; alternatieven zijn: multi-factor authentication (MFA), hardware protection, biometrics en Privileged Identity Management

 

30:12 34:34 Threat Protection: alle aanvallen zijn vandaag de dag gesofisticeerd. Je moet ervan uitgaan dat je aangevallen zal worden!

Hoe snel kan jij aanvallen detecteren?

Hoe weet jij of de credentials van een individu gestolen zijn of niet?

Hoe snel kan je een complexe, geautomatiseerde aanval afslaan?

Hoe bescherm je de mails van je gebruikers?

 

36:43 40:22 Security Management hoe complex of eenvoudig is het beheer van jouw omgeving? Hoeveel afzonderlijke tools moet jij kennen en beheren? Wat is de kost daarvan? Hoe kan je het aantal leveranciers van security tools reduceren?

 

 

 

 

Onze aanpak voor jouw security uitdagingen

“Wil je meer weten over onze concrete Security aanpak en andere concrete security oplossingen? Contacteer ons of download hier een handig overzicht van onze aanpak en tools.”