Laatste update:

Een nieuwe volger een nieuwe mijlpaal!

 

Met enige fierheid verwelkomen we onze 1001ste Linkedin volger. Een mijlpaal die ons toch even doet nadenken over het groeitraject dat we doormaakten. In deze snel veranderende (digitale) wereld kijken we bij Spikes meestal zo ver mogelijk vooruit. Dit is echter een mooie gelegenheid om toch ook eens terug te kijken vanwaar we komen. Bovendien willen we jullie ook bedanken! Het is tenslotte dankzij jullie dat we überhaupt kunnen terugkijken… daar hoort een beloning bij! Kijk snel onderaan dit artikel…

Het is 2002 wanneer Marc Dries Spikes opricht, vanuit de vaststelling en frustratie dat ERP-systemen medewerkers onvoldoende ondersteunden in diverse vormen van samenwerken. Onze missie van bij het begin: mensen beter doen samenwerken met de juiste tools en de juiste processen. (Recent is daar ‘de juiste cultuur’ bijgekomen.)

In de beginjaren was het zoeken naar de juiste aanpak en de juiste technologieën om onze missie te realiseren. In 2008 kozen we resoluut voor Microsofttechnologieën, meer specifiek voor SharePoint. Een eerste mijlpaal voor Spikes. Die technologie sloot perfect aan bij de missie. De hechtere samenwerking die toen ontstond met Microsoft België heeft ook zijn effect gehad op onze groei.

Een volgende mijlpaal situeert zich in 2012 toen we naar ons huidig kantoor in het centrum van Antwerpen verhuisden. Dat heeft ons letterlijk en figuurlijk naar hogere regionen gebracht.

Wie Spikes kent weet dat we een groeibedrijf zijn en niet tevreden zijn met een status quo. Wij willen zowel op gebied van omzet en aantal medewerkers, maar vooral ook op gebied van kennis en expertise blijven evolueren en groeien. Wij hebben altijd getracht een organisatie te zijn waar jonge, slimme mensen een persoonlijk groeitraject kunnen realiseren door bij te dragen aan de missie van Spikes:

Het creëren van interactieve en samenwerkingsvormen komt voor bedrijven steeds centraler te staan. En dit is waar we bij Spikes naar streven! Wij creëren nieuwe digitale samenwerkingsculturen waarin mensen kunnen bijleren, zichzelf kunnen veranderen, en verandering in hun organisatie kunnen aansturen.

Waar staan we nu? Na 15 jaar Spikes staat hier een nieuwe mijlpaal.  We verwelkomen onze 1001 Linkedin volger, maar veel belangrijker nog, het Spikes team barst uit zijn voegen en bestaat ondertussen al uit meer dan 60 Spikees. Die met gebundelde kennis uit verschillende technologieën een betere samenwerking en Business Value hebben gerealiseerd binnen heel wat verschillende organisaties en dit voor tientallen duizenden eindgebruikers…

Tijd om terug vooruit te kijken! Zo kozen we, met oog op de toekomst en om ons eigen veranderingstraject van de laatste jaren te onderstrepen, onlangs voor nieuwe een branding en baseline, Delivering Progress, waarin je onze visie en drive kan herkennen.

Tot slot, zoals beloofd eerder in het artikel, geven we 10 Exemplaren weg van het boek HIT REFRESH van Satya Nadella, CEO van Microsoft. Hij onderzoekt in zijn boek hoe mensen, organisaties en samenlevingen kunnen en moeten veranderen – zichzelf kunnen updaten – in hun onophoudelijke zoektocht naar nieuwe energie, nieuwe ideeën, betekenis en vernieuwing. Een filosofie die wij zeker volgen!

 

Wil je kans maken op één van deze 10 boeken, laat hieronder je gegevens achter:

[gravityform id=”12″ title=”false” description=”true”]

Op naar de 10001ste volger!

 

 

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde thema's

HR

Gerelateerde content

Over mijn studentenjob bij Spikes…

“Mensen met goesting doen samenwerken” zo luidt de missie van Spikes. En deze wordt ook in […]

Spikes Hackathon: Personal Assistance

19 april organiseerde Spikes een interne hackathon voor de business unit Technical Innovation! Een initiatief om […]