• Home
  • Inspiratie
  • Video: “Leveranciers waar je mee samenwerkt, moeten van ongeveer dezelfde taille zijn. En Spikes past ons perfect!”
Laatste update:

Video: "Leveranciers waar je mee samenwerkt, moeten van ongeveer dezelfde taille zijn. En Spikes past ons perfect!"

Van Havermaet is een multidisciplinair advieskantoor dat business consulting verzorgt in de breedste zin van het woord. Naast het hoofdkantoor in Hasselt, hebben zij nog 5 andere vestigingen. Van Havermaet legt de focus op kwaliteit met een persoonlijke toets, kwaliteit die zich met al meer dan 80 jaar ervaring kenmerkt in de sector. Ze beloven hun clientèle de betrouwbare partner te zijn waar men altijd bij terecht kan. Op zowel nationaal als internationaal niveau streven zij steeds naar de hoogste vorm van maetwerk.

“Aangezien wij eigenlijk kennisverwerkers, kennisvoorspellers zijn, hebben we voor onze mensen, om goed te kunnen blijven werken en onze klanten snel en efficiënt te kunnen bedienen, een performant document management systeem nodig. “– Kristof Meesters, CEO Van Havermaet

Document management systeem

Momenteel werken jullie aan een DMS-oplossing, dat een nieuwe manier van werken binnen de organisatie zal faciliteren. Kun je hier wat meer over vertellen — met het oog op jullie toekomstplannen?

Kristof Meesters: “Voor onze organisatie wordt het steeds belangrijker om processen heel snel en efficiënt te automatiseren. Wij moeten onze bestanden en documenten vlot terugvinden en hier goed aan samenwerken. Zeker gezien de richting waarin wij ons ontwikkelen. Als multidisciplinaire one-stop-shop willen wij klanten met elke businessgerelateerde vraag helpen. Vandaag de dag doen we dit al vanuit 11 competenties, maar die gaan we uitbreiden.”

“Tegelijkertijd geloven we dat we niet alles alleen kunnen doen. Kennis, expertise en een reputatie moet je opbouwen. En de wereld verandert snel. Daarom willen we evolueren naar een ecosysteem — een netwerkorganisatie van waaruit we de huidige diensten blijven aanbieden, maar ook allerlei samenwerkingsvormen aangaan. Zo kunnen we onze klanten nóg beter en ruimer advies geven.”

“Uiteindelijk willen we een groeiversneller zijn — niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze eigen mensen. Zij moeten intern gemakkelijk kunnen schuiven tussen expertisegebieden, zodat ze onze klanten nog rijker kunnen helpen. Het DMS zal de verwezenlijking van deze plannen ondersteunen. Het speelt een cruciale rol omdat het de samenwerking met partners buiten de grenzen van Van Havermaet faciliteert. Met het DMS kunnen wij hen toestaan om veilig (mee) te werken aan onze interne documenten, zodat we klanten snel en efficiënt van advies kunnen voorzien.”

Security 

Vanuit securityperspectief is het essentieel om up-to-date te zijn. Daarom zorgt Spikes dat Van Havermaet meegaat met innovaties en updates. Kun je meer vertellen over de wijze waarop Spikes dit aanpakt?

Kristof Meesters: “Security is cruciaal, zeker in een organisatie als de onze. Wij zitten op een gigantische hoeveelheid data van klanten. En we hebben een reputatie hoog te houden: één van onze belangrijkste kenmerken is dat we onze klanten veiligheid en comfort bieden. Wij bouwen een vertrouwensband met hen op, zodat zij dingen met ons kunnen delen.”

“De configuratie van het platform was verouderd door een sterke evolutie en Spikes is hier zeer goed mee omgegaan. De aanpak is pragmatisch en altijd conform de afspraken. Er is geen sprake van overkill. Spikes heeft aandacht voor onze noden en ontzorgt ons op securitygebied.”

Microsoft Azure

Een tijdje geleden kampten jullie met zeer hoge Azure-kosten. Hoe heeft Spikes dit probleem opgelost?

Kristof Meesters: “Dit was een acuut probleem. Spikes heeft toen een scan — of Azure-audit — uitgevoerd om alle onderdelen in kaart te brengen, de pijnpunten naar voren te brengen en aanbevelingen te doen in de vorm van een executive summary. Wij kregen zeer nuttige inzichten én handige tips en tricks.

“Ook verzorgde Spikes een heel strak gepland, goed gemanaged proces. We werkten met een deskundig projectteam en een hele goede projectmanager, die regelmatig statuscalls organiseerde om te vertellen hoe alles verliep. Voor iemand in mijn functie is het erg waardevol om één keer per maand een uur uit te trekken voor zo’n bespreking. Dat weet ik precies waar we staan, wat we doen en over welke budgetten we spreken.

“De audit werd van initiatie tot uitvoering gekenmerkt door duidelijke afspraken. Er was continu sprake van een mooie balans. Spikes hanteert een hele slimme manier van werken die ik alleen maar kan toejuichen. Daarbij staat niet het commerciële gewin voorop, maar het afleveren van goed werk. Bovendien spreekt Spikes een taal die non-IT’ers óók begrijpen. Ik ben echt heel tevreden over het hele proces, inclusief de resultaten. Azure wordt nu veel beter gemonitord en opgevolgd, waardoor we er meer controle over hebben en de kosten absoluut lager zijn.”

Spikes als IT-partner

Hoe zou je Spikes als partner omschrijven?

Kristof Meesters: “Pragmatisch, innovatief en proactief. Spikes handelt snel en zonder veel poeha. Bij acute kwesties blussen ze éérst de brand om daarna over de langetermijnaanpak te debatteren. Dit is natuurlijk ook gebaseerd op een wederzijds vertrouwen. Spikes weet dat wij geen misbruik maken van dergelijke situaties.

“Er is dan ook een enorme gelijkgezindheid. Voor ons is Spikes de ideale partner. Als wij aankloppen bij grote IT-leveranciers, zijn we te klein om er echt toe te doen. Zij rennen alleen voor de multinationals. Tegelijkertijd is Van Havermaet te groot voor de kleine IT-spelers. Wij hebben namelijk echt continuïteit nodig en die kunnen zij doorgaans niet bieden. Kortom, als organisatie moet je naar je eigen ‘taille’ kijken. En Spikes past ons perfect. Wij begrijpen elkaars noden als geen ander.”

Zou je Spikes aanbevelen aan andere organisaties?

“Absoluut. Spikes biedt een effectieve pragmatiek en luistert goed. Ze proberen problemen echt op te lossen. Niet vanuit het theoretische perspectief van een doorsnee IT-consultant, maar vanuit praktisch oogpunt. Wat ik ook goed vind, is dat het supportteam van Spikes klantproblemen in eerste instantie altijd oplost door te werken met de beschikbare middelen — oftewel, de applicaties en softwarelicenties die je al hebt. Externe oplossingen verzorgt Spikes alleen als je daarom vraagt.”

“In mijn visie is dit een zeer effectieve aanpak — zeker in de Microsoft-omgeving, waar al heel veel aanwezig is. Daar maakt Spikes slim gebruik van en dat komt ons als klant ten goede. Ten slotte zou ik andere organisaties aanraden om contact te leggen met Marc Dries, omdat zijn visie en capaciteiten uitstekend zijn. Als je hem spreekt, zie je snel welke meerwaarde Spikes te bieden heeft!”

Interesse in hoe Spikes ook jouw organisatie van verschillende diensten kan voorzien als IT-partner? Vul hieronder het formulier in en wij nemen contact met je op!

20160426_VANHAVERMAET_DIA-01

Profiel

Van Havermaet is een Belgisch accountants- en advieskantoor dat gespecialiseerd is in accounting, auditing, belastingadvies, juridisch advies en bedrijfsadvies voor KMO’s en grote ondernemingen. Het kantoor bestaat al meer dan 80 jaar en heeft momenteel meer dan 240 medewerkers, verspreid over 6 vestigingen in België (Hasselt, Brussel, Antwerpen, Turnhout, Geel en Genk). Van Havermaet streeft naar een persoonlijke aanpak en langdurige relaties met haar klanten om hen te ondersteunen bij het behalen van hun zakelijke doelstellingen en groei. Het bedrijf heeft een sterke focus op innovatie en digitalisering om haar klanten de beste service te bieden.

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content

Celis, Celis & Liesse: zonder zorgen een krachtig, gedigitaliseerd notariaat

“Onder notariskantoren behoren wij nu tot de toppers qua digitalisering”

Video: OQuila helpt Alertis innoveren dankzij IoT

Alertis – het vroegere ‘Ardovlam’ – is gespecialiseerd in technologische beveiliging. Zo leveren ze branddetectie,…