Laatste update:

Teams Voice als ideale vervanger voor de oude telefoonapp van SLV Belgium

Toen de oude telefoonapplicatie van lichtproducent SLV Belgium verdween, moest het bedrijf op zoek naar een volwaardig - en liefst beter - alternatief. Teams Voice bleek de ideale oplossing.

De uitdaging

Tijdens corona verdween de initiële telefoonapplicatie. Dit maakte interne communicatie, alsook een goede ondersteuning van hun klanten erg lastig. Ze zochten een efficiënte manier om zowel intern met elkaar in contact te blijven als extern hun klanten te blijven bijstaan.

 

Belangrijk voor interne communicatie

Interne communicatie is natuurlijk altijd belangrijk geweest, maar in thuiswerktijden is het extra essentieel om goed met elkaar te communiceren. “(Video)bellen bleek een efficiënte manier om in contact te blijven”, aldus Jan. “Toen onze oude applicatie verdween, zaten we dus met een groot probleem.”

Gelukkig was er ook snel de oplossing: Teams Voice. “Niet alleen kan het systeem alle telefoonnummers en computers met elkaar verbinden, het weet ook perfect wie beschikbaar is en wie niet. Zo hangen we nooit vruchteloos aan de lijn en wordt er niemand gestoord tijdens een (video)call met een andere collega of klant.”

Klanten blijven tevreden

“Ook onze klanten moeten zo snel mogelijk en zo persoonlijk mogelijk geholpen worden”, gaat Jan verder. “Teams Voice is slim genoeg om te weten naar wie die moet doorverwijzen. De klant komt dus meteen bij de juiste en eerst beschikbare medewerker terecht en hoort niet eerst een keuzemenu of wachttoon. Dat werkt veel persoonlijker en directer, wat duidelijk een groot pluspunt is. Bovendien kan het systeem zowel naar vaste telefoonnummers, gsm-nummers als simpelweg naar de laptop doorschakelen: erg handig!”

Waarom Spikes?

“Wij werkten al enkele jaren samen met Spikes. Omdat we al goede ervaringen hadden met het bedrijf als IT-partner, was de keuze snel gemaakt. Bovendien was het heel duidelijk dat de medewerkers de nodige know-how in huis hadden om samen met ClearMedia Teams Voice eenvoudig te integreren.”

“Wij kunnen dus, ongeacht de werksituatie, overal supergemakkelijk werken. Wij zijn heel wat flexibeler dan vroeger, aangezien mensen zowel intern als extern eenvoudig worden geconnecteerd. Een aanrader!” sluit Jan af.

SLV

Profiel

SLV is een snel groeiende verlichtingsproducent met meer dan 15 dochterondernemingen. “Op ons kantoor in België, van waaruit we de Belgische en Luxemburgse B2B-markt bedienen, werken zo’n twintigtal personen”, aldus Jan Joostens, Operations Manager bij SLV Belgium.

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content

“Zero Friction ging op een digital journey met Spikes: “Vanaf het begin stonden kennisoverdracht en co-creatie centraal””

“Tijdens een traject van twee maanden heeft Spikes ons heel goed klaargestoomd voor de vervolgstappen…

Vanderstraeten: “Spikes heeft zijn sporen al verdiend in de bouwsector en daar varen wij op mee”

“Spikes is een nuchtere, zeer goede partner voor ons als bouwbedrijf,” zegt Wim Lemmens. Hij…