Laatste update:

Wie zijn de concurrenten van Spikes?

Men vraagt mij regelmatig: ”Wie zijn de concurrenten van Spikes?” Het klassieke antwoord is dan: “De grote systeemintegratoren van België.” (Ik noem geen namen.) Dat is natuurlijk niet waar.

Onze echte concurrenten zijn Viber, Facetime, WhatsApp, SnapChat, Messenger, Facebook, Doodle, Google Docs, Dropbox, en vele andere. Ik verklaar me nader.

Spikes heeft eigenlijk 2 categorieën van concurrenten: Apps en Webservices (en dikwijls de combinatie van beide). In ons privé-leven kiezen wij allemaal zelf de Apps en Webservices die we willen gebruiken om contacten te leggen, te communiceren en samen te werken. We kiezen die toepassingen deels door de communities waarin we aanwezig zijn (vrienden, clubs, familie) en deels door persoonlijke smaak m.b.t. user experience. Apps en Webservices hebben wel één gezamenlijk kenmerk: de gebruiker ervaart een hoge persoonlijke productiviteit doordat de software altijd en overal beschikbaar is en fun is om te gebruiken. Het feit dat in een bedrijfscontext IT-toepassingen aan andere criteria moeten voldoen (beveiliging, integratie met back-end systemen, beheersbaarheid, etc.) is voor het individu van minder belang.

BYOA

Hoe lang zal het nog duren vooraleer BYOA (Bring Your Own App) een trend wordt? BYOA gaat ervanuit dat omwille van de traditionele gebreken van bedrijfssoftware (saai en niet altijd en overal beschikbaar), medewerkers zelf de apps gaan kiezen waarmee ze in bedrijfscontext willen werken.

BYOA NoNo

Ze zullen gezamenlijk en in team zelf beslissen welke apps en services ze gaan gebruiken om efficiënt te kunnen samenwerken binnen het team. En aangezien elke medewerker in verschillende teams actief is, betekent dit dat de gebruiker verschillende apps en services zullen gebruiken in de verschillende teams. Het betekent ook dat de organisatie van die medewerkers een veelvoud aan apps wordt gebruikt. ‘Parallel IT’ is terug van nooit weggeweest.
Nochtans ligt BYOD (Bring Your Own Device) nog vers in het geheugen: bedrijven waren te laat met het moderniseren van hun netwerken en beveiliging, en stonden niet toe dat medewerkers hun eigen mobiele devices gebruikten … totdat die situatie niet langer houdbaar was.

Modern Apps

Deze keer mogen we niet te laat zijn. Deze keer moeten we ervoor zorgen dat de IT-oplossingen die we in bedrijven ter beschikking stellen om contacten te leggen, te communiceren en samen te werken, niet onderdoen voor wat gebruikers ervaren in hun prive-leven.

BYOA YesYes

Bedrijfstoepassingen moeten onder de vorm van Apps en/of Webservices prettig in het gebruik zijn, en altijd en overal beschikbaar zijn. Bedrijfssoftware mag niet onderdoen voor publiek beschikbare software.

De efficiëntie van de organisatie mag niet boven de efficiëntie van het individu worden gesteld.

De moderne gebruiker zal het eerste (efficiëntie van de organisatie) niet aanvaarden als het tweede (persoonlijke efficiëntie) niet tegelijkertijd wordt gerealiseerd.

Uw concurrenten zijn onze concurrenten

De spill-over vanuit privé-ervaringen naar verwachtingen in de bedrijfscontexten zoals hierboven beschreven, leeft zowel bij de medewerkers van uw klanten en als bij uw eigen medewerkers. Bedrijfssoftware moet zich aanpassen aan deze evolutie. De productiviteit van de organisatie en persoonlijke productiviteit van medewerkers kunnen (en moeten) hand in hand gaan.
Uw echte concurrenten zijn de bedrijven die een beter digitale beleving bieden dan uw bedrijf, en die concurrenten hoeven niet noodzakelijk uit uw sector te komen.

De Microsofttechnologieën bieden steeds meer functies voor een hogere productiviteit voor zowel het individu en de organisatie. Hybrid Cloud, Office 365, Azure en Office krijgen meer en meer nieuwe functies waarmee bedrijven aan voor hun medewerkers en klanten een betere digitale beleving kunnen bieden die kan concurreren met publiek beschikbare Apps en Webservices.

Daarom is Spikes Microsoft Partner: omdat we samen met Microsoft uw bedrijfstoepassingen van de toekomst kunnen bouwen: de bedrijfsalternatieven voor Viber, Facetime, WhatsApp, SnapChat, Messenger, Facebook, Doodle, Google Docs, Dropbox, etc. bestaan. Ook u kan ze vanaf morgen gebruiken.

We zijn er nog niet. De oplossingen van vandaag zijn (nog) niet de oplossingen van morgen. Maar de visie is duidelijk, we weten in welke richting we moeten verder reizen. The future is now.

——————————————————–

Business 4.0 is het dienstenaanbod van Spikes en T-Bench om bedrijven een evolutiepad aan te bieden naar een hybride-cloud-omgeving op basis van 4 groepen van diensten:

  1. Cloud Infrastructure diensten met o.a. Identity Management, Mail Migratie, Device Management e.a.
  2. Office 365 Productivity diensten om mensen beter te doen samenwerken
  3. Modern Apps diensten om state-of-the art Business 4.0 applicaties te bouwen buiten Office 365 (op basis van Azure)
  4. BusinessFirst Adoption diensten om ervoor te zorgen dat nieuwe software ook daadwerkelijk wordt gebruikt en productiviteitsvoordelen biedt

Spikes is een Gold Collaboration and Content Partner, Cloud Platform en Cloud Productivity Partner van Microsoft

———————————————————

Marc Vanderheyden E-mail: marc.vanderheyden@spikes.be

Twitter: @mceev11 en @spikesnv

LinkedIn: http://be.linkedin.com/in/marcvanderheyden/

Website Spikes: www.spikes.be

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content