Laatste update:

Tips & tricks voor optimaal geluid in Microsoft Teams

In de voorgaande blog maakten we kennis met de functionaliteiten van Microsoft Teams rond het verbeteren van het geluid in moeilijke omstandigheden en het verkleinen van de voetafdruk op de bandbreedte.   

Maar wat als je wel optimaal geluid kan opnemen en je meer dan genoeg bandbreedte hebt om je geluid over te brengen? Zijn al die optimalisaties dan wel nodig? Nee! 

High fidelity music mode

Beschik je over een goede microfoon en voldoende bandbreedte, bijvoorbeeld tijdens het streamen van een webinar, dan kan je alle optimalisaties ook uitschakelen. Microsoft noemt dit de ‘High Fidelity Music Mode’ die je in de instellingen van Teams kan activeren.

Klinkt je geluid dan beter? Het AI-model is geoptimaliseerd om spraak te verbeteren… Jaag je muziek door het model, dan vermindert dit de kwaliteit. Heb je bandbreedte genoeg, dan kan je ook je spraak in alle glorie doorsturen zonder AI magic. Het resultaat klinkt iets voller en natuurlijker. Tip: haal die netwerkkabel naar boven voor je volgende webinar.
  • Call health 

In elke Teams call/meeting kan je zien hoe goed je verbinding is en met welke instellingen je geluid verstuurd wordt. Bovenaan in Teams achter de 3 puntjes vind je de call health waar je alle details over je huidige verbinding voorgeschoteld krijgt.

  • Microfoon

Ondanks alle optimalisaties is een goede microfoon aangewezen om het geluid optimaal door te sturen. Vaak is de ingebouwde microfoon van je computer kwalitatief minder, niet goed gepositioneerd om je stem op te vangen en ook nog eens vlak bij de fan van je computer. Een headset of een echte microfoon maakt je geluid meteen veel beter. Deze hoeft overigens niet duur te zijn om een grote verbetering te zien. Bekijk onderstaande video via de link en beoordeel zelf. Klik hier!

Houd je regelmatig webinars, dan loont het de moeite om te investeren in een degelijke microfoon en je webinar via een ethernet verbinding op te nemen in een goede ruimte.

  • Audio mode

Heb je een goede verbinding en weinig tot geen omgevingsgeluid/echo, dan is de ‘High Fidelity Music Mode’ iets om zeker te bekijken.

Hou er rekening mee dat de ‘High Fidelity Music Mode’ vooraf ingesteld moet worden. Eens je in je call zit, kan je de instelling niet meer activeren. Na de activatie zie je tijdens je call bovenaan een muzieknoot staan. Deze kan je tijdens de meeting zelf wél in- en uitschakelen. Zo gebruik je tijdens audiofragmenten de beste kwaliteit en kan je nadien je bandbreedte weer beperken of gebruik maken van de geluidsonderdrukking indien je achtergrondgeluid wil wegwerken.

‘High Fidelity Music Mode’ en ‘Noise Suppression’ kan je dus niet gelijktijdig inschakelen.

Nog enkele interessante links: 

Ben van Mol

Ben van Mol

Solution architect

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content

Klare.ai zet data en kennis om in collectief brein op de werkvloer

AI-oplossing beschermt data van bedrijven en verhoogt productiviteit

Start to run met het Power Platform

Hoe zorg je, als IT-manager, dat non-IT-medewerkers op termijn de 'Power Platform 10 miles' kunnen lopen […]