Laatste update:

Stad Antwerpen ondersteunt Spikes bij innovatief project voor de zorgsector in coronacrisis

De stad Antwerpen lanceerde een oproep naar bedrijven en start-ups die innovatieve digitale oplossingen konden ontwikkelen voor de problematieken van de coronacrisis. Na iets meer dan een week hadden 130 bedrijven en organisaties een voorstel ingediend. Uit deze 130 werden er 8 geselecteerd, waaronder Spikes.

Spikes ontwikkelde een platform waar zorgbehoevenden en externe zorgverleners met elkaar in contact worden gebracht. Dit platform kreeg de naam Kwiekzilver. Met ‘Kwiekzilver’ helpt Spikes zorgbedrijven bij het inplannen van externe dienstverleners en mantelzorgers. Met de financiële steun van de stad Antwerpen kunnen we onze oplossing uitbreiden en aanpassen aan de nieuwe uitdagingen en behoeften die de COVID-19 pandemie met zich meebrengt voor de zorgsector.

Zo zullen we op korte termijn een oplossing lanceren die accurate managementinformatie levert over de besmettingssituatie van de bewoners en het personeel in de zorginstelling. Hierdoor wordt de risicotoestand van de instellingen in kaart gebracht en kan deze zorgvuldig geanalyseerd worden. Daarnaast wordt eveneens een geïntegreerde module voorzien die de organisatie van vrijwilligers en andere externe dienstverleners op een veilige manier faciliteert. Zo kunnen deze mensen op een verantwoorde en gecontroleerde manier opnieuw worden ingezet in de zorginstellingen.

Wij danken de stad Antwerpen voor haar steun en voor deze kans. Lees het volledige bericht met de andere innovatieve initiatieven hier. Verder zijn we onze partners, Bingli, Microsoft, Zorgbedrijf Antwerpen en Thomas More dankbaar voor hun enthousiaste deelname in dit project.

Spikes wil mensen met goesting slimmer doen samenwerken, en met deze volgende stap voor Kwiekzilver blijven we vanuit onze competenties ook in deze moeilijkere tijden ernaar streven de zorgsector verder te ontzorgen.

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content

Jouw Teams achtergrond als professioneel visitekaartje

Om jouw collega's en klanten geen inkijk te geven in jouw keuken, zolderkamer, living…

Haal alles uit je onlinemeetings: 5 handige Microsoft Teams-tips!

Plotseling leven we in een nieuwe wereld: iedereen moet voorlopig zoveel mogelijk vanuit zijn…