Laatste update:

Stad Antwerpen steunt Spikes bij innovatief project

De stad Antwerpen deed een oproep naar bedrijven die innovatieve digitale oplossingen konden ontwikkelen voor de problematieken van de coronacrisis.

Spikes ontwikkelde een platform waar zorgbehoevenden en externe zorgverleners met elkaar in contact worden gebracht. Dit platform kreeg de naam Kwiekzilver. Met ‘Kwiekzilver’ helpt Spikes zorgbedrijven bij het inplannen van externe dienstverleners en mantelzorgers. Met de financiële steun van de stad Antwerpen kunnen we onze oplossing uitbreiden en aanpassen aan de nieuwe uitdagingen en behoeften die de COVID-19 pandemie met zich meebrengt voor de zorgsector.

Zo zullen we op korte termijn een oplossing lanceren die accurate managementinformatie levert over de besmettingssituatie van de bewoners en het personeel in de zorginstelling. Hierdoor wordt de risicotoestand van de instellingen in kaart gebracht en kan deze zorgvuldig geanalyseerd worden. Daarnaast wordt eveneens een geïntegreerde module voorzien die de organisatie van vrijwilligers en andere externe dienstverleners op een veilige manier faciliteert. Zo kunnen deze mensen op een verantwoorde en gecontroleerde manier opnieuw worden ingezet in de zorginstellingen.

Wij danken de stad Antwerpen voor haar steun en voor deze kans. Lees het volledige bericht met de andere innovatieve initiatieven hier. Verder zijn we onze partners, Bingli, Microsoft, Zorgbedrijf Antwerpen en Thomas More dankbaar voor hun enthousiaste deelname in dit project.

Spikes wil mensen met goesting slimmer doen samenwerken, en met deze volgende stap voor Kwiekzilver blijven we vanuit onze competenties ook in deze moeilijkere tijden ernaar streven de zorgsector verder te ontzorgen.

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content

Klare.ai zet data en kennis om in collectief brein op de werkvloer

AI-oplossing beschermt data van bedrijven en verhoogt productiviteit

Start to run met het Power Platform

Hoe zorg je, als IT-manager, dat non-IT-medewerkers op termijn de 'Power Platform 10 miles' kunnen lopen […]