Laatste update:
Wout Vanduffel werkt nu ongeveer 2 jaar bij Spikes als Solution Architect en dat vraagt voor een kort interview!

Hey Wout, eerst en vooral bedankt om even tijd vrij te maken. Belangrijkste vraag eerst, hoe is het om bij Spikes te werken?

Ik ben inderdaad al 2 jaar bij Spikes en ik moet zeggen dat ik in deze laatste 2 jaar alvast de kans heb gekregen om veel zaken bij te leren. Gaande van Azure specifieke zaken (Azure integration services, Azure Synapse, etc) tot AI-projecten (Recommendation engines, NLP,…) Het leuke eraan is dat het een mooie stretch is tussen high level -architectuur opstellen tot het zelf implementeren van bepaalde zaken (vaak in proof of concepts). Dus voor mij is het een ideale mix waarbij ik genoeg brain food krijg om me in vast te bijten.

Wat houdt jouw job als Solution Architect juist in?

Mijn rol bestaat eigenlijk uit 2 delen; Enerzijds ben ik solution architect. Dit wil zeggen dat ik IT-oplossingen uitteken voor klanten. Ik ga mee met onze sales om de pijnpunten van klanten te vertalen naar iets dat geïmplementeerd kan worden en dat werkt.

Anderzijds help ik ook de sales bij het business development. Dit door de technische insteek en focuspunten te bepalen voor de managed services. Rekening houdend met onze in-house skills en value propositions.

Het doel is om de innovatiekosten van onze klanten te verlagen door bepaalde gestandaardiseerde blokken te gebruiken.

Waarom koos je 2 jaar geleden voor Spikes als werkgever?

Ik kom uit een rol in IT-management en wou terug meer hands-on met technologie bezig zijn. Bij Spikes heb ik de mogelijkheid om dieper in te gaan op bepaalde domeinen, maar toch een overzicht te houden over de verschillende oplossingen die we kunnen bieden binnen Spikes.

Hoe springt Spikes erbovenuit voor jou?

Voor mij springt vooral de kwaliteit van de werknemers er boven uit. Er is een heel goede dynamiek en als je iemand iets vraagt, krijg je er iets kwalitatiefs voor terug. Daarnaast krijg ik de kans om nieuwe dingen te doen. Op mijn twee jaar bij Spikes heb ik al veel bijgeleerd en onderzocht.

Waar kijk je naar uit in de toekomst bij Spikes?

Momenteel doe ik heel uitdagende projecten bij Spikes en dit zou ik in de toekomst graag verderzetten. Ik haal veel voldoening uit werkende oplossingen zoeken voor de klant. Daarnaast zou ik mij graag verder verdiepen in Azure. Ik wil met alle kleine Azure stukjes gewerkt hebben en ze hebben vastgehad.

Wat was tot nu toe al jou meest memorabele moment bij Spikes?

Ik denk dat de Ski-reis één van de topevenementen was. Samen met de collega’s wat bergen trotseren, pintjes drinken en wat babbelen over niet werkgerelateerde zaken was echt verfrissend. 

Wout Vanduffel

Wout Vanduffel

Solution Architect

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content