Laatste update:

Neem deel aan onderzoek naar succesvolle teams!

Talrijke onderzoeken bevestigen de positieve effecten van succesvolle teamwerking op de bedrijfsresultaten.

Teamwork

Succesvolle teams,
wetenschappelijk bepaald door Machine Learning.

Talrijke onderzoeken bevestigen de positieve effecten van succesvolle teamwerking op de bedrijfsresultaten, gaande van een verhoogde motivatie op de medewerkers tot een verhoogde productiviteit.

Maar wat maakt een team nu juist succesvol? Wat als we deze elementen zouden kunnen identificeren en proactief zouden kunnen inzetten bij andere teams?

Om op deze vragen een antwoord te vinden, zijn wij een samenwerking gestart met de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen – Organisatie en Management – van de Universiteit Antwerpen in de vorm van een onderzoeksproject.

Naamloos-1

OPROEP TOT MEDEWERKING

Zoals je vast wel weet, moet een goed onderzoek beroep kunnen doen op voldoende data om de resultaten betrouwbaar te maken. Daarom doen wij hier een oproep aan alle bedrijven, liefst met meerdere teams, om deel te nemen aan dit nuttige onderzoek.

Doelstelling van het onderzoek:

Het onderzoek zal de kenmerken van succesvolle teams proberen te identificeren om zo tot een werkende tool te komen die onafhankelijk het onderscheid kan maken tussen een team dat succesvol is en een team dat dit niet is.

Deze tool kan dan gebruikt worden om teams tijdens een project te begeleiden om meer efficiëntie en productiviteit te behalen, en zelfs om teams proactief samen te stellen in functie van maximale kans op succesvolle samenwerking.

Aanpak van het onderzoek

Naast het klassieke studie- en onderzoekswerk zal er ook een automatische analyse worden uitgevoerd op live data verzameld binnen een grote populatie aan Office 365 omgevingen.

Door gebruik te maken van Microsoft Azure Machine Learning (onderdeel van de Cortana Intelligence Suite) zal gezocht worden naar verbanden tussen de wijze waarop de communicatie- en collaboratietools gebruikt worden en de inhoud van de communicatie enerzijds, en succesvol teamwork anderzijds. Op basis van de verbanden die bij deze analyse naar boven komen, zal de machine learning tool verder getraind worden, zodat deze uiteindelijk in staat moet zijn om voorspellingen te maken over welke teams succesvol zijn en welke niet.

Naamloos-1

Wat zijn de voordelen om deel te nemen aan dit onderzoek?

1. De resultaten van het onderzoek worden met jou gedeeld zodat je concreet inzicht krijgt in:

a. Aspecten van succesvolle teamwerking.
b.
De mechanismen van machine learning en hoe het kan bijdragen tot jouw business.

2. Benchmark: je krijgt inzicht hoe jouw teams scoren ten opzichte van de andere (anonieme) deelnemers.

3. Je krijgt de kans om deel uit te maken van een unieke studie om zo teamwerk in bedrijven te optimaliseren.

Concreet

Bedrijven kunnen zich aanmelden voor dit onderzoek tot 30 juni 2016. Het onderzoek start vanaf oktober 2016. Uiterlijk begin 2017 leidt dit tot finale resultaten. Om dit onderzoek

Bedrijven die deelnemen aan dit onderzoek zullen volgend stappenplan doorlopen:

Stap 1: intakegesprek om de teamstructuur te leren kennen (demografische data zoals leeftijd, functie, geslacht, …)
Stap 2:
geautomatiseerd doorzoeken van de inhoud van de communicatie via machine learning en detecteren van patronen (bv. formaliteit woordgebruik, lengte woorden & zinnen, …)

Stap 3:
interviews met de teamleads en teamleden om hun ervaringen te registreren

De tijdsinspanning die van jou wordt verwacht is naar schatting de volgende:

  • Van jouw ICT-afdeling 0,5 tot 1 dag om te helpen toegang te krijgen tot de data, of ze zelf ter beschikking te stellen
  • Van Jouw HR-afdeling: 0,5 tot 1 dag om de nodige demografische data van medewerkers aan te leveren
  • Van project managers of andere team leaders: 0,5 tot 1 dag om input te geven over teamstructuren en een assessment te doen van het succes van de teams.

Belangrijk!!

  • Een strikte vertrouwelijkheid en geheimhouding wordt gegarandeerd.
  • Alle data wordt anoniem gemaakt vooraleer te worden verwerken.
  • De data zal uitsluitend voor het onderzoek gebruikt worden en de details van de data zullen niet door Spikes ingezien kunnen worden.

Inschrijven 

Wil je met jouw bedrijf meer inzicht krijgen in de aspecten van een succesvolle teamwerking? Aarzel niet en schrijf je nu nog in voor deze unieke studie! Aanmelden voor dit onderzoek kan tot 30 juni 2016. Het onderzoek start vanaf oktober 2016. Uiterlijk begin 2017 leidt dit tot finale resultaten.

[contact-form to=’communication@spikes.be, egon@marketingfizz.be’ subject=’Inschrijving: Deelname onderzoek naar succesvolle teams’][contact-field label=’Naam %26amp; voornaam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Functie’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’Bedrijf’ type=’text’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Telefoonnummer’ type=’text’/][/contact-form]

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content