Laatste update:

5 handige Microsoft Teams-tips!

Hoe zorg je er nu voor dat je de beste ervaring hebt tijdens onlinemeetings? Wij geven je 5 handige tips!

1. Ontmoet mensen binnen én buiten je organisatie online

Bellen, chatten en online vergaderen kun je doen met collega’s, maar ook met mensen buiten je bedrijf. Microsoft Teams maakt dit heel gemakkelijk. Wanneer je een meeting inplant, voeg je simpelweg de nodife e-mailadressen toe. Microsoft Teams zorgt er vervolgens voor dat de juiste personen een e-mail ontvangen, die een uitnodiging plus instructies omtrent de onlinemeeting bevat. Om deel te nemen aan de vergadering kunnen zij op de link klikken en hun naam invoeren. Applicaties hoeven ze niet te installeren. De meeting verloopt geheel via hun vertrouwde browser.

2. Geef geen kijkje achter de schermen

Wie kent het niet: het inmiddels beroemde filmpje waarin professor Robert Kelly tijdens een live interview op BBC News abrupt wordt onderbroken door zijn binnenwandelende peuter en baby? Het was een sterk staaltje televisie dat binnen de kortste keren viraal ging. Logisch, want iedereen met kinderen herkent de situatie. Erg amusant om te zien, maar zelf probeer je zo’n situatie natuurlijk te vermijden.

Wil jij liever níet het entertainment van de dag zijn voor je collega’s en zakenrelaties nu je vanuit huis werkt? Laat Microsoft Teams je een handje helpen. Door je achtergrond wazig te maken, kun je al het rondslingerende speelgoed van je kinderen vakkundig verbergen. Dralende peuters en kleuters komen zo ook niet snel in beeld. Trommelen ze graag op de stoelen? Gebruik dan noise-canceling headphones om tóch rustig te kunnen werken!

3. Deel enkel wat nodig is

Misschien werk je thuis op je privécomputer. Waarschijnlijk wil je niet alles delen wat daarop staat. Van bankzaken en administratieve documenten tot vakantiekiekjes en dagboeken – je collega’s hoeven niet álles van je te weten. Met Microsoft Teams bepaal je precies wat je wilt delen: je gehele desktop of alleen een specifiek scherm waarop een belangrijke presentatie staat. Handig, want zo behoud je ook op afstand de controle over de informatie die je deelt.

4. Overbrug communicatieproblemen met handige features

Is het thuis nogal luidruchtig, omdat je kinderen op de achtergrond spelen of je partner ook aan het werk is? Of heb je een onlinemeeting met collega’s in Wallonië die je niet altijd even goed verstaat? Microsoft Teams biedt de mogelijkheid om alle gesproken woorden in realtime te laten vertalen in de ondertiteling. Hoewel de functie nog in preview is, is het zeker de moeite waard om haar in zulke gevallen aan te zetten.

5. Organiseer een Afternoon Tea(m)

Na een dag hard werken is het prettig om even bij te praten met je collega’s en teamgenoten. Maar hoe doe je dat als er geen koffieapparaat, kantine of loungeruimte is waar je elkaar even kunt ontmoeten? Nu de fysieke wandelgangen verdwenen zijn, is het belangrijk om de virtuele loopbruggen op te zoeken. Microsoft Teams is een ware bruggenbouwer. Hiermee kun je dagelijks een gezellige chat met je collega’s organiseren op een vast tijdstip, zodat jullie even een moment hebben om wel en wee te delen. Zo blijf je ook op afstand met elkaar in contact!

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content

Klare.ai zet data en kennis om in collectief brein op de werkvloer

AI-oplossing beschermt data van bedrijven en verhoogt productiviteit

Start to run met het Power Platform

Hoe zorg je, als IT-manager, dat non-IT-medewerkers op termijn de 'Power Platform 10 miles' kunnen lopen […]