Digital Eye

Als productiemanager wil je begrijpen wat er tijdens je productieproces gebeurt. Je wil weten waarom een bepaalde input net die specifieke output genereert (“The Golden Batch”). Waarom er kwaliteitsverschillen zijn en waarom de doorlooptijd de ene keer 6 dagen bedraagt en een andere keer slechts 4. Data is er overal. Maar dikwijls in silo’s, een moeilijk raadpleegbaar.

OQuila, een dochteronderneming van Spikes, voorziet met Digital Eye een dataplatform voor productieomgevingen. Het maakt de verbinding tussen de fysieke productievloer en een digitale werkomgeving in een moderne cloud oplossing door data te capteren uit productie-assets en deze digitaal ter beschikking voor verschillende doeleinden:

  • Data tonen op handige dashboards
  • Integraties met andere IT-systemen
  • Data beschikbaar maken om geavanceerde analyses uit te voeren (zoals machine learning modellen)

Daarnaast zorgt Digital Eye ervoor dat je steeds betrouwbare inzichten in je productieproces op een gebruiksvriendelijke manier in handen hebt. De oplossing maakt komaf met de datasilo’s waar veel productieomgevingen mee te kampen hebben. Door een extra laag te creëren tussen de on-premise productieomgeving en het dataplatform in de cloud, laten we toe om datastromen van PLC’s, historians en sensoren naar een uniform cloud-ready-formaat te brengen.

Digital Eye geeft de verschillende schakels binnen jouw productieproces grote voordelen:

  • Operatoren met kennis van zaken kunnen de juiste productieparameters of grondstoffen selecteren om de kwaliteit te bewaken,
  • Planners kunnen de productieplanning optimaliseren met real-time inzichten in de productievoortgang.
  • Productiemanagers kunnen in één oogopslag de productiviteit van de fabriek kan raadplegen, en dat over verschillende productielijnen heen.

Hoe we dit aanpakken

Dream Big, Start Small, Grow Fast! Een fabriek digitaliseren doe je niet in een keer, maar stapsgewijs. Digital Eye laat dit ook toe. Door te starten met een basisarchitectuur die rekening houdt met de huidige situatie en schaalbaar is kunnen we een duurzame Proof of Concept (PoC) definiëren. Het grote voordeel van zo’n PoC is om binnen een kleine, veilige context een technische en functionele validatie te doen, en vooral, om daaruit te leren.

Onze PoC’s zijn de eerste iteratie van een volwaardig operationeel dataplatform waar nieuwe assets of nieuwe functionaliteiten geleidelijk aan toegevoegd worden, volgens jouw prioriteiten en budget.

Het resultaat? Digital Eye maakt komaf met de datasilo’s waar veel productieomgevingen mee te kampen hebben. Door een abstractielaag te creëren tussen de on-premise productieomgeving en het dataplatform in de cloud, laten we toe om datastromen PLCs, historians, sensoren, … eerst naar een uniform cloud-ready-formaat te brengen.

Klantencase
BekaertDeslee bespaart dankzij slimme IoT op hun productieproces