Data Fundamentals

Laagdrempelige basis voor jouw datalandschap

Data zijn het nieuwe goud. Maar dan moeten die data wel overal eenvoudig toegankelijk zijn en inzichten bieden. Dat is bij veel organisaties helaas niet het geval. Grootschalige, one-size-fits-all dataplatformen beloven beterschap, maar zijn vaak alleen weggelegd voor multinationals. OQuila biedt met DataFundamentals een laagdrempelig alternatief voor KMO’s.

In een steeds sneller veranderende wereld moeten de medewerkers in de organisatie iedere dag allerlei beslissingen nemen. Data zijn hierin van onschatbare waarde. Het is de brandstof voor digitale transformatie. In die grote hoeveelheid gegevens ligt informatie verborgen over bijvoorbeeld verkooptrends, klantvoorkeuren, en marktontwikkelingen. Die inzichten zijn van onschatbare waarde voor de business en het concurrerende vermogen.

Informatiesilo's

Op dit moment nemen medewerkers die beslissingen echter vaak op basis van een onderbuikgevoel. De reden? Ieder team en iedere discipline heeft eigen IT-systemen, documenten en spreadsheets en daarmee zijn eigen informatiesilo’s gecreëerd. Daardoor is de benodigde informatie vaak niet direct opvraagbaar. Het vergaren van de juiste informatie uit alle databronnen kost veel tijd, als het al mogelijk is. Beslissingen worden daardoor veelal op onderbuikgevoel genomen. De potentie van data blijft daarmee grotendeels onbenut.

Het afbreken van die informatiesilo’s lijkt het juiste antwoord. Toch is overstappen op een one-size-fits-all dataplatform voor veel KMO’s niet realistisch. Het vergt veel investeringen in tijd en geld, en grijpt diep in op de bestaande infrastructuur.

Het alternatief

Gelukkig is er een alternatief: OQuila DataFundamentals. Deze oplossing vormt een tussenlaag tussen de verschillende databronnen en de eindgebruiker. Het verzamelt alle data uit relevante systemen, zoals CRM, en ERP-oplossingen, en voegt deze data vervolgens samen in een centraal datawarehouse. Via dashboards krijgen eindgebruikers vervolgens de juiste, actuele informatie gepresenteerd.

Daardoor kunnen zij snellere en betere besluiten nemen, en besparen ze veel tijd die ze kwijt waren aan het handmatig ophalen en combineren van informatie uit allerlei bronnen. DataFundamentals zorgt zo voor actuele inzichten, betere beslissingen, tevreden medewerkers en een hogere productiviteit.

DataFundamentals biedt organisaties een aantal duidelijke voordelen: 

  • Eenvoudig inzicht in alle data. DataFundamentals combineert data uit de gekoppelde databronnen en verwerkt die vervolgens tot duidelijke en inzichtelijke informatie. Medewerkers krijgen precies die informatie voorgeschoteld die zij nodig hebben, op de manier die het beste past bij hun rol.
  • Laagdrempelig. DataFundamentals fungeert als tussenlaag, en niet als vervanger voor de afzonderlijke datasystemen. Daardoor kan de bestaande infrastructuur behouden blijven. Daardoor is de oplossing zeer laagdrempelig en toegankelijk voor KMO’s. Bovendien kan je al starten met één enkele databron, en later meer toevoegen.
  • Gebaseerd op bewezen technologie. De basis voor het datawarehouse van DataFundamentals is Microsoft Azure. Dit is een krachtig en veilig platform op basis van bewezen technologie. Het eveneens gerespecteerde Microsoft Power BI is verantwoordelijk voor de business-analytics en grafische weergave van de informatie.
  • Flexibel. DataFundamentals kan overweg met allerlei soorten databronnen. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we in veel gevallen koppelingen handmatig ontwikkelen. De grafische dashboards richten we helemaal naar wens in, zodat medewerkers razendsnel inzicht hebben in de voor hun belangrijke informatie.
Workshop
Beter begrijpen hoe data een strategische asset kan worden?

Haal jij de nodige inzichten uit jouw data?

Neem contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken hoe we jouw organisatie en teams naar een hoger niveau kunnen tillen op vlak van digitale samenwerking.