Laatste update:
Onder het moto ‘Empower your workforce’ is het heel belangrijk dat iedereen zich goed voelt bij zijn/haar werkplek.

De beste manier om een werknemer de volledige benutting van zijn/haar capaciteiten te laten realiseren kan enkel door ze zelf de kracht, keuze en mogelijkheden te geven om te werken op de manier die voor hen het best aanvoelt. Op die manier zorg je ervoor dat de samenwerkingsproductiviteit van je medewerkers alleen maar toeneemt. 

  • Is dit echt nodig?

De vraag die veel gesteld wordt is: ‘Is dit echt nodig? Is het niet handiger dat iedereen gewoon op eenzelfde toestel of omgeving werkt?’ Niets is minder waar, bij de werkplek van de medewerkers en bij IT in zijn geheel geldt de regel dat je niet mag stilzitten, want stilzitten is: 

  • achteruit gaan
  • tijdverlies
  • gebrek aan innovatie
  • niet productief, zowel voor medewerkers als IT

Medewerkers zelf zaken laten uitvoeren zorgt er ook voor dat ze meer toegankelijkheid verkrijgen:

  • vanop eender welke locatie
  • ongeacht het type toestel
  • zonder in te boeten aan veiligheid van jouw data en die van jouw omgeving

Hiernaast verkrijgen ze die toegang tot applicaties, data en services op een gebruiksvriendelijke manier. Doordat er actiever kan gewerkt worden aan noodzakelijke IT-zaken worden kosten aan onder andere tickets geminimaliseerd.

  • Hoe pak je dit aan als IT?

Als IT denk je inderdaad aan hoe we dit kunnen aanpakken en hoe volg je dit op? Of is dat helemaal niet nodig? De bedoeling is dat je vanuit het IT-standpunt een zo adaptief mogelijke omgeving opzet. Kijkend naar het Microsoft Cloud landschap wil dit zeggen dat de focus ligt op Azure en Microsoft 365 services.  

Is de Cloud hiervoor reeds volwassen genoeg? Zeker en vast, Microsoft investeert heel hard in het samenbrengen van de correcte tools om dit te bewerkstelligen en ervoor te zorgen dat het vanuit een IT standpunt zo goed en makkelijk mogelijk opgesteld kan worden. Dit kan zowel Saas, IaaS als PaaS zijn, een gezonder mix is meestal de enige goede oplossing in dit verhaal. 

De eerste stappen richting deze mogelijkheden is natuurlijk het migreren van services naar het Cloud platform. Er zijn momenteel genoeg hybride mogelijkheden actief op dit platform om ervoor te zorgen dat je zonder problemen services kan omzetten naar een “Cloud powered” omgeving. Dit geeft je de schaalbaarheid, flexibiliteit en vrijheid om te bepalen wat je op eender welk moment nodig hebt of ter beschikking wilt stellen voor je IT infrastructuur. 

Wil je meer te weten komen over welke huidige services en andere belangrijke (toekomstige) wijzigingen of mogelijkheden jullie hierin  kunnen helpen? Welke cloud collaboration trends je absoluut niet mag mislopen?

Waar je naar moet uitkijken in 2023 zullen we toelichten in onze webinar, mis het niet! Schrijf je onderaan in voor het webinar Microsoft Cloud Collaboration Trends 2023 en heb een streepje voor op jouw concullega’s het komende jaar!  

Christophe Lambrecht

Christophe Lambrecht

Team lead Cloud Infra

De Microsoft Clouds Collaboration Trends 2023

Welke technologieën verdienen jouw focus volgend jaar om de samenwerkingsproductiviteit van medewerkers en teams te optimaliseren? 

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content

Snelle successen bij NIS2

In deel 1 van deze blogserie bespraken we met Bart Saels, teamlead voor de customer-service-…

NIS2 voor de zorg: wat houdt het in en geldt dit ook voor jouw organisatie?

Wat houdt het in en geldt dit ook voor jouw organisatie?