Laatste update:

Een nieuw hoofdstuk voor Spikes

Antwerpen, 27 September 2024 – Spikes gaat mee in een ambitieus nieuw project, gedreven door IT groep AXI en investeringsmaatschappij Strada Partners. Dit project omvat een samenwerking tussen verschillende bedrijven, met als doel een nieuw verhaal te schrijven dat resulteert in één van de top 5 ICT-bedrijven in Vlaanderen.

 

Met de integratie in AXI zal Spikes het best-in-platform Microsoft Cloud competence center vormen binnen een groep waarin innovatieve technologieën en klantgerichte oplossingen centraal staan. Het aanbod van Spikes op het gebied van Microsoft Cloud, data en generatieve AI is sterk complementair met het aanbod op het gebied van security, telecom, on-premise en Private Cloud waarover de AXI groep beschikt.

Eerdere samenwerkingen tussen Spikes en AXI in projecten hebben deze complementariteit bovendien in de praktijk bewezen als kwaliteitsvol en met een grote meerwaarde voor de klanten.

"Onze visie om elke dag mensen met goesting slimmer te doen samenwerken zal veel sneller gerealiseerd kunnen worden in deze nieuwe groep. Enerzijds omdat het Microsoft Cloud platform bij uitstek het middel is voor elke klant om zich nog sterker te kunnen differentiëren in zijn markt. Anderszijds omdat in deze nieuwe groep er vele klanten zijn die daar zonder twijfel veel baat bij gaan hebben. Een beter fundament dan het Microsoft Cloud platform, dat innovaties zoals AI op elke legacy-omgeving (Oracle, SAP, .Net, ...) mogelijk maakt, is er immers niet."

Marc Dries, CEO Spikes

De klanten van Spikes krijgen dankzij deze stap toegang tot een breder en dieper aanbod in lijn met de belangrijkste technologische en delivery trends. De AXI Digital groep telt meer dan 500 klanten en kaapt de grens van 100 miljoen euro omzet.

"Spikes ademt Microsoft-technologie. Ze hebben heel wat kennis en ervaring in de diepte met Azure en Microsoft 365 en de vele oplossingen die op deze platformen voortbouwen. Ze gaan bovendien bijzonder methodologisch te werk en zijn een echte technologiepartner voor hun klanten voor de lange termijn. Dat hebben we gemeen. En de klanten van beide bedrijven gaan daar de vruchten van plukken."

Paul Peeters, CEO AXI

Het huidige management van Spikes zal het bedrijf blijven leiden en de aandeelhouders zijn allen herinvesteerder in dit project, wat het vertrouwen van het management in de toekomst van de nieuwe groep onderstreept.

Heeft u vragen? Neem dan contact op via de vertrouwde kanalen.

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde thema's

Gerelateerde content