Laatste update:

Business Developer: Pieter Vermeersch

Ondertussen werkt Pieter bijna 5 jaar voor Spikes en vertelt hij graag meer over zijn traject en job!

Pieter, je werkt nu ongeveer 5 jaar bij Spikes. Kan je een beetje meer vertellen over jouw loopbaan bij Spikes?

Ik vertel graag over mijn ietwat ‘atypische’ traject bij Spikes. In mijn eerste jaar startte ik via IBO bij Spikes als Software developer. Daarna kreeg ik de kans om een app te ontwikkelen samen met 2 andere collega’s. Ik merkte dat ik goed was in de commerciële kant dus ambieerde ik na een tijdje een sales functie. Systematisch kreeg ik de kans om mijn talenten hierin aan te boren met de nodige begeleiding van de juiste mensen. Daarnaast kreeg ik bij Spikes de ruimte om bij te studeren om mij meer thuis te voelen in de materie. Al deze zaken dragen ertoe bij dat ik elke wat beter word en ik mij heel geapprecieerd voel.

Bij Spikes kan je zelf kansen creëren.

Wat houdt de job Business Developer juist in?

Enerzijds is het sales; dit wil zeggen prospectie en de juiste klanten zoeken binnen onze strategie. Anderzijds samenzitten met het kernteam om samen na te denken hoe we Spikes op een duurzame manier laten groeien. Dit aan de hand van validatie in de markt.

Hoe probeer jij ‘Mensen elke dag slimmer doen samenwerken’ te vertalen naar de klant?

Ik probeer intern mee na te denken over oplossingen om klanten op een duurzame en verantwoorde manier verder te helpen. Samen met ons team bekijken we hierin de beste aanpak.

Daarnaast is het van belang om mee te zijn met technische evoluties zodat we expertise kunnen uitbouwen en met een vertrouwd hart de toekomst in gaan.

Waar kijk je naar uit in de toekomst bij Spikes?

Wat ik enorm boeiend vind is hoe Spikes door de jaren heen evolueert en een duidelijke ‘purpose’ heeft. We gaan op een doordachte manier te werk en richten ons niet puur op technologie (zoals sommige andere IT-bedrijven). Spikes heeft een boeiende visie die steeds meer vorm krijgt. Hierop kunnen we beginnen schalen en groeien.

Wat is voor jou een TOPdeal?

Een deal waarbij we de klant inzichten kunnen geven vanuit onze expertise en dit binnen zijn situatie en context. Een deal waarbij we een oplossing bieden die de klant echt verder helpt en we op die manier een duurzame relatie kunnen aangaan.

Wat was je meest memorabele moment bij Spikes?

Ik heb er vele, maar als ik 1 of 2 moet kiezen, denk ik aan deze;

  1. Mijn eerste deal, die dag tekende ik niet één contract, maar drie! Als kers op de taart kwam er die dag een pakje van Spikes met een fles champagne om dit te vieren.
  2. Spikes Bond Night; een leuke avond waarbij we onze partners aan de collega’s konden voorstellen. Een plezant connectiemoment en een ‘goei feesje’ dat in het geheugen gegrift blijft.

Kom je graag meer te weten over de job als ‘Cloud Sales Advisor’? Neem dan zeker contact op met Pieter. Hij vertelt jou graag meer over de verschillende inhoudelijke aspecten van deze functie. Bel hem op 0471493436 of stuur een berichtje naar pieter.vermeersch@spikes.be

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content