Application Innovation

Naar flexibele en schaalbare applicaties

Moderniseer jouw applicaties om klanten en partners nog beter te bedienen. Maximaliseer de voordelen van Cloud Native development om ontwikkelteams sneller en efficiënter te laten (samen)werken.

Zijn jouw bedrijfsapplicaties klaar voor morgen?

Om als organisatie een goede dienstverlening te kunnen aanbieden, heb je een flexibele en schaalbare applicatie-architectuur nodig. Omdat overal en altijd toegang hebben tot applicaties en data alleen niet volstaat om efficiënter te werken, dienen we applicaties te bouwen die slimmer inzichten verschaffen uit bestaande data.

Spikes past daarom je bestaande applicaties aan (of bouwt ze vanaf de grond op) en gebruikt hier alle voordelen van de cloud. Zo worden ze veiliger, makkelijker te onderhouden en is integreren van nieuwe technologie een stuk makkelijker. Cloud Native is hier de nieuwe norm.

Omdat niet elke applicatie of organisatie meteen geschikt is voor zo’n ‘hersentransplantatie’, voeren we dit traject stapsgewijs uit.

  • Met het Modern Platform gebruiken we de kracht van moderne technologie en de cloud om jouw bestaande applicatie-architectuur een boost te geven en klaar te stomen voor flexibele en toekomstgerichte applicatie-scenario’s,
  • Via Cloud Native Development gebruiken we steeds de nieuwste Microsoft en open source technologieën om data te integreren en kenniswerkers efficiënt te laten samenwerken.

Het resultaat? Een betere dienstverlening door een wendbare organisatie waar werknemers sneller informatie vinden en verwerken.

Modern Platform

Bij veel bedrijven is er over de loop der jaren een spanningsveld ontstaan tussen IT enerzijds, en de verwachtingen van de gebruikers, de klanten, rond de dienstverlening anderzijds. Daar waar we in de twintigste eeuw erin geslaagd zijn om productieprocessen met een factor 50 efficiënter te maken, zijn bedrijven nu genoodzaakt om in de 21ste eeuw de efficiëntie van kenniswerkers met dezelfde factor te verhogen.

Spikes neemt je huidige architectuur, noden en toekomstvisie in acht om zo een migratieplan voor je applicatie architectuur op te stellen, gebruik makend van het Microsoft Azure platform. Op basis van die applicatie architectuur zetten we sterke technologie basis neer waar op je verder kan bouwen (Gebruik makend van Azure Service Bus, API Management, Azure Kubernetes Services, containers, etc…) . Zo kunnen we sneller nieuwe technologie integreren in applicaties die er echt toe doen.

Niet alleen zorgen we voor die solide basis, maar helpen we je ook om sneller en gemakkelijker applicaties uit te rollen. Gebruik makend van Azure Devops en Github zorgen we dat je zorgeloos applicaties in productie brengt.

Op elk moment voorzien we inzichten zodat je weet wat er binnen je applicaties afspeelt. Onaangename verrassingen behoren zo tot het verleden dankzij real-time monitoring, anomalie-detectie, versiebeheer, beveiliging en compliance.

Spikes biedt BDO de juiste knowhow en coaching

BDO beslist om, in het kader van een internationale strategie, te migreren naar de cloud en SharePoint technolgie. Lees de volledige case.

Cloud Native Development

Naast het moderniseren en cloud-ready maken van applicatie-architectuur, helpt Spikes ook bij de ontwikkeling van cloud native applicaties die op zichzelf staand kunnen zijn, of geïntegreerd worden met bestaande systemen. Spikes beschikt over een ruime ervaring op vlak van ontwikkeling rond Teams, SharePoint, M365, en cloud native development in technologie als  .NET, Angular, React en andere open-source technologieën.

Met het Azure platform biedt Microsoft een geweldig uitgebreide set van tools om op een eenvoudige en economische manier enterprise grade applicaties te bouwen met behulp van Azure Functions, Logic Apps, Azure SQL, etc. Spikes zorgt er voor dat we de juiste technologie gebruiken voor de juiste problematiek en dit op een aanpak die gestoeld is op ervaring en best practices.

Met name rond Teams as a Platform helpen we onze klanten om op een snelle manier Microsoft Teams niet enkel te gebruiken als samenwerkingsplatform, maar ook het volledige Teams Platform te benutten als ontwikkelplatform. Of het nu gaat om integratie van bestaande applicaties in Teams, of het gebruiken van Teams om processen te optimaliseren, of het gebruiken van Teams om nieuwe, intelligente inzichten te verschaffen vanuit (on)gestructureerde data, voor elk van deze scenario’s bieden we opnieuw een aantal best practices en bestaande scenario’s waar je mee aan de slag kan.

Digitale Transformatie zonder Applicatie Innovatie

COVID-19 versnelde de digitale transformatie. Innovatieve applicaties zijn onmisbaar voor dienstverlenende bedrijven die hun competitie willen voorblijven.

Jouw bedrijfsapplicaties klaarmaken voor morgen?​

Samen met Spikes bouw je een infrastructuur die klaar is voor de toekomst. Zo kan jouw organisatie zich weer focussen op de essentie: het leveren van een betere dienstverlening dan de competitie.

Meer over Application Innovation

Bostoen:“Voor ieder probleem heeft Spikes een oplossing geboden!”

“Voor ieder probleem heeft Spikes een oplossing geboden,” zegt Leen Depraeter. Als IT-manager bij Bostoen…

“Zero Friction ging op een digital journey met Spikes: “Vanaf het begin stonden kennisoverdracht en co-creatie centraal””

“Tijdens een traject van twee maanden heeft Spikes ons heel goed klaargestoomd voor de vervolgstappen…

Vanderstraeten: “Spikes heeft zijn sporen al verdiend in de bouwsector en daar varen wij op mee”

“Spikes is een nuchtere, zeer goede partner voor ons als bouwbedrijf,” zegt Wim Lemmens. Hij…

Fluvius: “Wij geloven dat medewerkers zich door het nieuwe intranet nóg nauwer bij ons bedrijf betrokken voelen.”

“Ik ben zeer tevreden met de wijze waarop Spikes dit project heeft ingevuld,” zegt Stijn…

Waarom kiezen voor Azure Integration Services?

Azure Integration Services als bouwstenen voor moderne applicatie integratie

Snel en efficiënt een winnend aanbestedingsdossier

Hoe kan je NLP-technieken inzetten in Office 365 en Azure om slimmer samen te werken aan […]