Evenement

Opname webinar: Ready, set, secure! Hoe goed is jouw bedrijf voorbereid op een cyberaanval?

Zorgbedrijf Antwerpen en de harde lessen rond assume breach, zero trust en cyberterrorisme.

Dit mag je verwachten:

De gemiddelde tijd om een datalek te identificeren en in te dammen, bedraagt maar liefst 280 dagen (Cost of a Data Breach Report, IBM, 2020). Dit betekent dat cybercriminelen gedurende langere tijd toegang kunnen hebben tot een netwerk, waardoor ze ruimschoots de kans krijgen om gegevens te stelen of schade te veroorzaken.

In dit webinar komt Dimitri de Rooze, directeur van Data en Digitale transformatie bij Zorgbedrijf Antwerpen, vertellen over wat zo’n cyberaanval allemaal met zich meebrengt. Begin dit jaar zijn zij zelf slachtoffer geweest van zo’n aanval en riepen zij de hulp van Spikes in om de schade in te perken en iedereen zo snel mogelijk terug in een veilige, gecontroleerde omgeving te laten werken.

Verder bleek uit een studie dat 90% van de datalekken wordt veroorzaakt door menselijke fouten, zoals zwakke wachtwoorden, verkeerd geconfigureerde systemen of phishing-aanvallen (Verizon, 2020). Dit onderstreept het belang van voorlichting aan werknemers over best practices op het gebied van cyberbeveiliging.

Daarnaast slaan we de handen in elkaar met Resilient Security en delen we welke eerste stappen cruciaal zijn richting een veilige werkomgeving en hoe je de impact van een hack kan verkleinen met behulp van de implementatie van de juiste IT-technieken.

Wat staat er op de agenda?

  • De wake-up call van Zorgbedrijf Antwerpen: het verhaal achter de aanval
    Zorgbedrijf Antwerpen heeft recent zelf ondervonden wat zo’n cyberaanval allemaal met zich meebrengt en hoe groot de impact tot weken en maanden nadien blijft nazinderen op medewerkers, de werking en de gehele organisatie. Dimitri De Rooze, directeur van Data en Digitale transformatie bij ZBA,  bespreekt de prioriteiten die ze meteen na de aanval vastpinden en waar de grootste uitdagingen lagen.
  • Van weerloos tot weerbaar: hoe bereid je je organisatie voor en win je de controle terug?
    Welke eerste stappen zetten we richting een veilige werkomgeving? Waar bevinden zich de mazen in het net waardoor de hackers konden binnendringen? Welke tools implementeren we om veilig terug live te gaan? Bart Saels, Team lead Managed services & Infra, wijdt hier verder over uit en legt uit hoe je erger kan voorkomen met behulp van de juiste IT-technieken.
  • Een breach op jouw omgeving? Wat nu?!
    Hoe zorg je er voor dat je je organisatie bestand is tegen toekomstige cyberaanvallen? Peter Beyls, Security Architect bij partner Resilient Security, licht in dit onderdeel toe hoe klanten van een reactieve naar proactieve security aanpak evolueren. Hiernaast gaat Peter dieper in op security controls zoals incident monitoring, vulnerability management, security awareness,… alsook het streven naar de ideale security maturiteit voor jouw onderneming.

Opname ontvangen?

Heb je het webinar gemist, maar bekijk je graag de opname? Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt de link naar de opname.

 

 

Marc Dries

Marc Dries

CEO Spikes

Peter Beyls

Peter Beyls

IAM Architect Resilient Security

Bart Saels

Bart Saels

Team Lead Customer Services

Dimitri De Rooze

Dimitri De Rooze

Directeur Data & Digitale transformatie Zorgbedrijf Antwerpen

Inschrijvingsprijs

€ Gratis

Datum

11u00 - 12u00

Donderdag 30 maart 2023

Locatie

live webinar

Evenement delen met een collega?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerde content

Bostoen:“Voor ieder probleem heeft Spikes een oplossing geboden!”

“Voor ieder probleem heeft Spikes een oplossing geboden,” zegt Leen Depraeter. Als IT-manager bij Bostoen…

Webinar: Hoe connecteer & engageer je GEN Z-medewerkers?

Inschrijven Het wordt ongetwijfeld een boeiend webinar dat je zeker niet wil missen! Schrijf je…