Laatste update:

"Werken mensen nu efficiënter in een hybride werkomgeving?"

Met oog voor de mens in de organisatie zorgen we ervoor dat onze werkwijze en systemen stabiliteit en vertrouwen met zich meebrengen.

Transitie is mensenwerk, digitale transformatie is daar een mogelijk deelresultaat van.

Vroeger kon je als IT-manager werken met een duidelijk plan voor ogen.  De omgeving waarin het bedrijf zich bevond was namelijk redelijk stabiel en gaf voldoende houvast om op middellange termijn plannen te maken en uit te voeren. Dit in tegenstelling tot vandaag, waarbij de omgeving in hoofdzaak bepaalt hoe het bedrijf evolueert. 

Inflatie, burn-out’s, personeelstekort,…De ene verandering struikelt over de andere. De bedrijfsomgeving duwt u vooruit. Daar wendbaar op reageren zonder het hoofddoel van de organisatie uit het oog te verliezen legt voorwaarden op aan jouw mensen, de organisatie en de IT-infrastructuur. Corona heeft ons allemaal versneld naar een hybride werkomgeving gebracht.  Microsoft Teams is nu een algemeen bekend begrip dat we met velen ook dagelijks gebruiken. Of dat deze ’technische migratie’ ook geleid heeft tot een meetbaar hogere toegevoegde waarde voor mensen, teams en organisaties, dat betwijfel ik. 

Geloven we nu echt dat teamwerk substantieel verbetert door mensen thuis te laten werken via Teams ?  Geloven we nu echt dat we flexibeler geworden zijn en dat we nu sneller, dan in de vroegere kantooromgeving,  op een digitaal transformatiepad zitten?  Ik geloof van niet. 

Een productieve omgeving vereist een wendbare werkomgeving.

Het is aan de IT-verantwoordelijke om een  werkomgeving aan te reiken die productief samenwerken echt mogelijk maakt voor medewerkers, teams en afdelingen. Met ‘The Adaptive Workplace’ heeft Spikes een people-centric raamwerk waarin bedrijfsprocessen, policies en technologieën worden samengebracht in de specifieke context van een persona om echt teamwerk mogelijk te maken.

Processen, zoals bijvoorbeeld pre-, on- en offboarding van medewerkers, waarbij mensen in een bepaalde rol en groep zitten die bepaalt hoe ze met hun collega’s en team connecteren. Die processen faciliteren, in tegenstelling tot vandaag, ook een stuk de opleiding, interne communicatie, de toegang tot applicaties en documenten, etc.  Wat vandaag dikwijls een duur en frustrerend proces is, kan je met de ‘Adaptive Workplace’ omvormen naar een efficiënt proces, dat ook meteen de medewerker in zijn juiste werkcontext en dus sterkte zet.

Ben jij benieuwd naar welke voordelen de ‘Adaptive workplace’ met zich meebrengt? Denk je dat hybride werken de toekomst is maar weet je niet of dit ook toepasbaar is in jouw sector? 

Vul onderaan je gegevens in en één van onze experts zal je zo snel mogelijk contacteren om ideeën af te toetsen en je vragen te beantwoorden. 


Marc Dries

Marc Dries

Managing director

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content

Snelle successen bij NIS2

In deel 1 van deze blogserie bespraken we met Bart Saels, teamlead voor de customer-service-…

NIS2 voor de zorg: wat houdt het in en geldt dit ook voor jouw organisatie?

Wat houdt het in en geldt dit ook voor jouw organisatie?