Onze geschiedenis

 

Spikes is in 2002 opgericht door Marc Dries vanuit de vaststelling en frustratie dat ERP-systemen medewerkers onvoldoende ondersteunden in diverse vormen van samenwerken. De missie was dus van bij het begin om mensen beter te doen samenwerken met de juiste tools en de juiste processen. (Recent is daar ‘de juiste cultuur’ bijgekomen.)

In de eerste jaren was het zoeken naar de juiste aanpak en de juiste technologieën om de missie te realiseren. Een eerste mijlpaal ontstond in 2008 toen Spikes resoluut voor de Microsofttechnologieën koos, en meer specifiek voor SharePoint. Die technologie sloot perfect aan bij de missie. De hechtere samenwerking die toen ontstond met Microsoft België heeft ook zijn effect gehad op de groei.

Een tweede mijlpaal situeert zich in 2012 toen we naar ons huidig kantoor in het centrum van Antwerpen verhuisden. Dat heeft ons letterlijk en figuurlijk naar hogere regionen gebracht.

Wij zijn een groeibedrijf. Wij zijn niet tevreden met een status quo. Wij willen zowel op gebied van Omzet en aantal medewerkers, als op gebied van kennis evolueren en groeien.

Ook openheid en vertrouwen zitten diepgeworteld in de oorsprong van Spikes. Wij hebben altijd getracht een organisatie te zijn waar jonge, slimme mensen hun persoonlijke missie kunnen realiseren door bij te dragen aan de missie van Spikes.