Microsoft Teams

De IT-infrastructuur van Microsoft Teams

Met Microsoft Teams worden alle mogelijkheden van Office 365 benut om een hub voor teamwerk beschikbaar te stellen op basis van bestaande Microsoft-technologieën die met elkaar worden gecombineerd.

Whitepaper

Wij bundelde verder alle belangrijke informatie samen in een handige whitepaper: ‘Microsoft Teams de ideale werkomgeving voor interactieve teams’.  Lees meer over de mogelijkheden van Microsoft teams.

Download hier de Whitepaper:
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

De IT-infrastructuur van Microsoft Teams

Wanneer een team in Teams wordt gemaakt, wordt standaard ook een Office 365-groep gemaakt met de bijbehorende SharePoint Online-site, met een documentbibliotheek, een online groepspostvak van Exchange Online waarin de Teams informatie kunnen opslaan, zoals uitnodigingen voor vergaderingen. Een team kan worden gemaakt aan de hand van bestaande Office 365-groepen. Zo kunnen bestaande lidmaatschappen en content die in SharePoint Online en Exchange Online is opgeslagen naar Teams worden overgezet.

De permanente chat van Teams wordt mogelijk gemaakt door een chatservice die in wisselwerking staat met Office 365. Ter aanvulling van de mogelijkheden van Teams als permanent chatcentrum waar informele gesprekken in real time plaatsvinden, kan in Teams ook worden vergaderd met behulp van de cloudinfrastructuur van de volgende generatie, die ook door Skype en Skype voor Bedrijven wordt gebruikt.

Teams maken gebruik van identiteiten die opgeslagen zijn in Azure Active Directory (Azure AD). Als gevolg daarvan zijn alle verificatie- en autorisatiemogelijkheden van Azure AD, waaronder de ondersteuning van multi-factor authentication (MFA), onmiddellijk beschikbaar voor gebruik door Teams, met als resultaat: een superbeveiligde werkomgeving.