Laatste update:

Nieuwe Spikees: Welkom Wout & Peter

Wij waren benieuwd naar de eerste indruk en de reeds opgedane werkervaring bij Spikes van de nieuwe medewerkers.

Peter Vervloedt & Wout Vanduffel werken sinds enkele maanden bij Spikes. Wij waren benieuwd naar hun eerste indruk en hun reeds opgedane werkervaring bij Spikes.

Hey Peter & Wout, jullie werken sinds een tijdje bij Spikes, hoe was het om hier te starten?

Wout: Ik startte in juni bij Spikes toen iedereen nog verplicht van thuis werkte. Dat maakte de onboarding anders omdat er veel kennismakingsgesprekken online werden georganiseerd. Hierdoor leer je je collega’s langzamer kennen. Ondertussen zijn er regelmatiger mensen op kantoor waardoor ik iedereen beetje bij beetje ontmoet.

Peter: Voor mij voelde de start hetzelfde, gelukkig begint nu alles wel meer los te lopen. Ik ben heel blij dat we terug af en toe naar kantoor gaan en mensen links en rechts leren kennen.

Wat houden jullie jobs in?

Peter: Ik heb een gecombineerde rol, Business developer & Sales executive.

Als business developer bouw ik value propositions vanuit de kennis & skills die we hebben van de nieuwste technologiën binnen het Microsoft Cloud-Native landschap. Met deze value propositions ontwerpen we een gestandaardiseerd plan waarmee we naar de markt gaan en verder ons managed service aanbod uitbreiden.

In mijn rol als sales executive ben ik bezig met het benaderen van klanten met onze applicatie innovatie. Op basis hiervan schuiven we interessante offerings naar voor, gebaseerd op best practices en proven methodologies.

Wout: Ook mijn rol bestaat uit 2 delen.

Enerzijds ben ik solution architect. Dit wil zeggen dat ik IT-oplossingen uitteken voor klanten. Ik ga mee met Peter Vervloedt om de pijnpunten van klanten te vertalen naar iets dat geïmplementeerd kan worden en dat werkt.

Anderzijds help ik Peter bij het business development. Dit door de technische insteek en focuspunten te bepalen voor de managed services. Rekening houdend met onze in-house skills en value propositions.

Het doel is om de innovatiekosten voor onze klanten te verlagen door bepaalde gestandaardiseerde blokken te gebruiken.

Waarom kozen jullie voor Spikes als werkgever?

Wout: Ikzelf kom uit een rol in IT-management en wou terug meer hands-on met technologie bezig zijn. Bij Spikes heb ik de mogelijkheid om dieper in te gaan op bepaalde domeinen, maar toch een overzicht te houden over de verschillende oplossingen die we kunnen bieden binnen Spikes.

Peter: In mijn vorige jobs heb ik steeds met partners samengewerkt, maar nooit met eindklanten. Hierin wil ik graag ervaring op doen bij Spikes. Daarnaast sprak de uitstraling van de Spikes-aanpak mij heel erg aan.

Hoe springt Spikes erbovenuit voor jullie?

Wout: Voor mij springt vooral de kwaliteit van de werknemers er boven uit. Er is een heel goede dynamiek en als je iemand iets vraagt, krijg je er iets kwalitatiefs voor terug. Daarnaast krijg ik de kans om nieuwe dingen te doen. Op mijn 3 maanden bij Spikes heb ik al veel bijgeleerd en onderzocht.

Peter: Er is de mogelijkheid om input te leveren buiten mijn rol. Er wordt geluisterd naar ideeën en Spikes staat open voor een “fail fast-learn fast” aanpak.

Waar kijken jullie naar uit in de toekomst bij Spikes?

Peter: De gestandaardiseerde managed services verder uitbouwen en onze klanten mee transformeren door hun applicatie-landschap te innoveren

Wout: uitdagende projecten binnen Spikes.

Waar halen jullie voldoening uit in het werkleven en wat willen jullie bereiken in de toekomst op professioneel vlak?

Peter: Als wij er vanuit Spikes inslagen om klanten sneller te doen innoveren dan hun concurrenten,  uitgaande van het principe dat élk bedrijf een software bedrijf wordt in de toekomst. Dit door gebruik te maken van onze best practices en kennis.

Wout: Ik haal voldoening uit werkende oplossingen zoeken voor de klant. Daarnaast zou ik graag meer expertise opbouwen rond Azure. Ik wil met alle kleine Azure-stukjes hebben gewerkt en ze hebben vastgehad.

 

 

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content