De prioriteiten van de CFO

 

Als verantwoordelijke voor administratie, financiën en risicobeheer heb je er alle belang bij dat medewerkers op een veilige manier kunnen samenwerken. Veel van de informatie waar jij mee omgaat, is vertrouwelijk. Dat wil je dus niet in verkeerde handen zien. Ook niet ‘toevallig’. Je hebt er ook belang bij de medewerkers op een vlotte manier kunnen samenwerken en informatie kunnen delen. Want of het nu gaat over onkostennota’s of budgetten of periodieke rapportering, er zit altijd een proces achter waarin verschillende functies in de organisatie moeten bijdragen.

Daarnaast gaat Governance een steeds groter deel uitmaken van je verantwoordelijkheden. De regelgeving neemt hand over hand toe, en het is jouw taak als CFO om ervoor te zorgen dat de juiste regels en richtlijnen in je organisatie worden ingevoerd en gehandhaafd. Met Microsoft 365 heeft je organisatie al de nodige investering gedaan en de juiste tools in huis gehaald. Nu kan jij er mee voor zorgen dat die investering meer en sneller rendeert. O.a. door die in te schakelen voor je Governance.

Bovendien wordt jouw rol meer en meer strategisch. Als rechterhand van de CEO moet je een visie ontwikkelen over de evolutie van je organisatie in een snel veranderende wereld. Een onderdeel daarvan is een visie op het gebruik van ICT in die evolutie. En het automatiseren van meer en meer routineprocessen staat ongetwijfeld ook op jouw agenda.

Je hebt er misschien nog niet bij stil gestaan, maar de Office 365-omgeving waarin je al geïnvesteerd hebt, kan ook een enorme bijdrage leveren aan jouw doelstellingen en verantwoordelijkheden. Daarom dat wij het wel hebben gedaan. Wil je weten hoe jouw processen efficiënter en veiliger beheerd kunnen worden? Neem dan nu contact met ons op.