Laatste update:

Zo word je Business 4.0

Business 4.0 staat voor de moderne IT-omgeving die u nodig heeft voor een betere service aan jouw klanten en voor tevreden medewerkers.

Business 4.0 verwijst naar Web 4.0, de onomkeerbare trend waarbij we altijd online zijn en de IT-toepassingen en -gegevens willen kunnen gebruiken op onze verschillende devices.

ModernBiz

De plaats en het tijdstip van gebruik bepalen waaraan een goede IT-oplossing moet voldoen, en niet omgekeerd.

Het landschap van de bedrijfstoepassingen is de laatste tijd sterk gewijzigd. De traditionele Line-of-Business applicaties hebben hun beperkingen wanneer het aankomt op toegankelijkheid, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. Er is een stijgende nood aan moderne extensies op uw bestaande ICT-oplossingen om competitief te blijven.

Je klanten en je medewerkers beoordelen je

Je medewerkers en klanten hebben privé veelal een betere IT-ondersteuning dan in jouw organisatie Vandaag beoordelen 2 gebruikersgroepen jouw organisatie op basis van zijn IT: je klanten en je medewerkers. Beide groepen hebben een oordeel over wat een goede IT-applicatie is en wat niet. En zij stellen vast dat waar ze privé over beschikken, meestal beter is dan wat hun leverancier of werkgever hen ter beschikking stelt

 

Klanten verwachten snelheid en transparantie. De antwoorden op hun vragen, de status van hun bestellingen of klachten, alles moet onmiddellijk en digitaal toegankelijk zijn. Via mail, via een mobiel app of via uw website.

Medewerkers willen een werkgever die hen de hulpmiddelen ter beschikking stelt om hun dagelijks werk efficiënt en op een moderne manier uit te voeren: geïntegreerde bedrijfsgegevens die op het juiste moment vanop de juiste plaats kunnen worden geraadpleegd of gewijzigd.

Lees ook Een veilige moderne werkplek.

Zo word je ‘Business 4.0’

Business 4.0 gaat vooral over het invoeren van een manier van werken waarmee medewerkers een betere balans krijgen tussen privé en werk, en klanten tegelijkertijd beter worden bediend. Business 4.0 gaat over beveiligde devices, beveiligde informatie en beveiligde applicaties waar medewerkers in alle veiligheid mee kunnen werken any time, any place, any device. Business 4.0 gaat ook over het moderniseren van bestaande applicaties.

ModernBiz

 

Voor de IT Manager: Business 4.0 in 3 stappen

1. Voer een hybride-cloud-infrastructuur in om uw huidige bedrijfstoepassingen te ontsluiten via moderne IT-applicaties. Het lijkt paradoxaal, maar hybride cloud is de enige manier om dat op een betaalbare en veilige manier te doen

2. Voer aangepaste tooling in voor het bouwen en beheren van de nieuwe toepassingen

3. Leid je medewerkers op in de nieuwe manier van denken en werken

Je bent nu klaar om Business 4.0 toepassingen te bouwen voor je gebruikers.

Microsoft biedt alle technologieën om bedrijfstoepassingen van de toekomst te bouwen: Cloud Identity Management met Azure AD, Business Productivity in de cloud met Office 365, rijke extensies op uw LOB-applicaties met Azure services. Spikes helpt jou om deze technologieën op geleidelijke manier in te voeren.

Voor de Business Manager: Business 4.0 in 4 stappen

1. Praat met je klanten: welke informatie zouden ze graag altijd en overal kunnen raadplegen? Van welke acties van jouw kant willen ze onmiddellijk feedback krijgen?

2. Praat met je medewerkers: wat houdt hen tegen om hun werk efficiënt uit te voeren? Wat doet de concurrentie (nog) niet, zodat jij een competitief voordeel kan creëren?

3. Definieer jouw nieuwe visie op klantenondersteuning en transparantie.

4. Praat met je IT-afdeling om zich te aligneren op jouw visie.

De technologie is beschikbaar. Zo gauw je je visie hebt bepaald, staat niets je in de weg om die te realiseren. Spikes helpt je daarbij met zijn Hybrid Cloud Infrastructure Services en de Modern App Development Services. Lees meer op onze website.

———————————————————

Marc Vanderheyden - Picture Marc Vanderheyden is Managing Partner van Spikes N.V.

E-mail: marc.vanderheyden@spikes.be

Twitter: @mceev11 en @spikesnv

LinkedIn: http://be.linkedin.com/in/marcvanderheyden/

Website Spikes: www.spikes.be

 

 

 

Categorieën

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde content

Erkenning KMO-portefeuille

Spikes is erkend dienstverlener voor KMO-portefeuille en dit zowel voor advies als voor onze…