Een veilige moderne werkplek

Een opportuniteit voor heel wat business uitdagingen, met een duidelijk visie voor IT

‘De werkplek van morgen’ blijft voor veel bedrijven een zeer actuele uitdaging. Werk is voor veel werknemers al lang niet meer gekoppeld aan een plaats, een tijdstip of zelfs een specifiek apparaat. Om gemotiveerd te zijn, heeft de medewerker een werkplek nodig die hem of haar vooral ondersteund met het dagelijks werk vlotter en mobieler uit te voeren. Spikes helpt organisaties in het opzetten van hun (GDPR Compliant) secure moderne workplace waarin werkplezier, ervaring en doelstellingen van medewerkers ondersteund worden door samenwerkingstechnologieën. 

‘De moderne werkplek’ is niet alleen één of meerdere ‘mobiele’ apparaten. Meer dan dat biedt ‘De moderne werkplek’ ook heel wat opportuniteiten om business uitdagingen slimmer en efficiënter aan te pakken, processen te optimaliseren en communicatie te boosten. Terwijl de business op zoek gaat naar nieuwe manieren of opportuniteiten om medewerkers vooral slimmer in plaats van harder laten werken en de processen te stroomlijnen. Betekent het voor IT een hele uitdaging om een heldere visie te behouden over hoe je kan aanpassen aan elk van deze uitdagingen.

Voor een sales- , marketing- , HR- manager, … kortom de business betekent de moderne werkplek een opportuniteit om processen en uitdagingen slimmer en efficiënter aan te pakken. Dé uitdaging voor de CIO of Infrastructure manager, is om die moderne werkplek concreet vorm te geven op een zowel flexibele als beveiligde manier.

Het beheer van een ‘modern werkplek’ voor elke medewerker dreigt een complexe zaak te worden voor de Infrastructure Manager en de CIO. De eisen die worden gesteld aan het workstation of de laptop, aan identiteits- en toegangscontrole, aan productiviteitstools, enz. gaan meer en meer overlappen. De muren tussen die specialisatiedomeinen vallen weg. De ‘Secure and GDPR Compliant Modern Workplace Deployment’-diensten van Spikes zorgen ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van de samenhang tussen al die vereisten, zowel vanuit business-standpunt als vanuit IT gezien, en hoe ze op een geïntegreerde manier kunnen worden beheerd met Microsoft 365.

 

De moderne werkplek;

Een opportuniteit voor de business manager

Met alleen technologie help je medewerkers en organisaties niet. Het gaat erom dat iedereen zich die technologie eigen maakt en daardoor zijn werk beter kan doen. Om gemotiveerd te zijn, heeft de medewerker een werkplek nodig die hem of haar ondersteunt met het dagelijks werk vlotter en mobieler uit te voeren.

De beveiligde werkplek;

Een pragmatische aanpak voor IT

Dé uitdaging voor IT, is dus om die moderne werkplek concreet vorm te geven op een zowel flexibele als beveiligde manier. Dit vraagt om een duidelijke visie, heldere werkafspraken en de juiste inzet van tools. Maar waar moet je allemaal aan denken? Spikes helpt je om de ideale werkplek voor iedere medewerker te realiseren.