Spikes

Sectoren

Van op een afstand lijkt alles op elkaar. Maar wat bij een eerste oogopslag hetzelfde lijkt, blijkt bij nader toezien vaak fundamenteel anders. Projectmanagement in een Hogeschool b.v. is anders dan projectbeheer in constructiebedrijven. Beheer van opleidingen in een consultingbedrijf is niet vergelijkbaar met opleidingen in een ledenorganisatie.

The devil is in the detail. Door aandachtig naar jou en je medewerkers te luisteren, trachten we te achterhalen hoe we maximaal kunnen bijdragen tot je organisatie. Door te vergelijken met anderen in je sector begrijpen we beter wat verschillend is, en kunnen we betere oplossingen bouwen.

 

Spikes heeft in volgende sectoren relevante oplossingen voor de sector gebouwd:

 

 

Bouw & Engineering

De uitdagingen in de bouwsector zijn divers.

Enerzijds is er (ten gevolge van de consolidatie in de sector) een grote behoefte om organisaties waarbinnen verschillende acquisities hebben plaatsgevonden, te integreren en te harmoniseren. Een migratie naar een geïntegreerd systeem zoals Office 365 helpt om muren te slopen en iedereen in de organisatie slim te laten samenwerken. Door gemakkelijk op afstand te vergaderen, gecentraliseerde documenten te delen en open te communiceren, kan onmiddellijk veel geld worden bespaard.

Anderzijds kan het “any time, any place, any device”-werken de faalkosten van werven drastisch verlagen door informatie sneller vast te leggen en processen meer digitaal te laten verlopen. Ook kwaliteit en veiligheid worden beter door informatie beter te centraliseren en te delen.

Volgende bedrijven in deze sector hebben ons hun vertrouwen gegeven voor oplossingen in bovenstaande toepassingsgebieden, in sommige gevallen nadat we eerst hun mail en SharePoint hadden gemigreerd naar Office 365:
 
Builthings CEI-De Meyer Denys Mathieu Gijbels
Verhelst Aannemingen VK Engineering Willemen Groep  
 
 

Distributie

In de distributiesector zijn efficiëntie en kwaliteit belangrijk. Medewerkers moeten gemakkelijk en transparant kunnen communiceren en informatie kunnen delen. Office 365 helpt om de IT-kosten m.b.t. mail, instant messaging en documentbeheer te verlagen. Het zorgt ervoor dat medewerkers zich kunnen concentreren op hun kerntaken, zonder tijd te verliezen met het zoeken van informatie. Volgende bedrijven in deze sector hebben voor Spikes gekozen voor een migratie naar Office 365 en/of het inrichten van een samenwerkingsplatform:
 
Anno Chemicals Komatsu Nipro  
Sumitomo Chemical Europe Terumo Europe NV Verhelst machines  
 
 

Financiële dienstverlening

In de sector van Financiële dienstverlening gaat efficiënt samenwerken en integratie van back-office informatie hand in hand. Om klanten optimaal te kunnen bedienen is een open communicatie en het veilig kunnen delen van documenten een noodzaak. Door een integratie met de back-office systemen is altijd een consistent gegevensbeheer gegarandeerd. In deze sector wordt primar ‘on-premise’ software gebruikt (b.v. SharePoint), maar meer en meer worden hybride omgevingen opgezet waarbij confidentiële informatie binnen de muren van de organisatie blijft, en alle andere informatie via Office 365 kan worden gedeeld en gecommuniceerd.

Volgende bedrijven kozen voor Spikes om hun medewerkers te helpen slimmer samen te werken, in sommige gevallen nadat we eerst hun mail en SharePoint hadden gemigreerd naar Office 365:
 
ABN Amro Lease Baloise Bank Degroof Petercam Dela
Deutsche Bank AG KBC Mercedes-Benz Fin. Serv. Nederland BV Petercam
 
  

Ledenorganisaties

Professionele ledenorganisaties zijn het type-voorbeeld van genetwerkte organisaties waarin kennisdeling en transparante informatieverspreiding kernactiviteiten zijn. De grote uitdaging van deze sector is om zowel tussen de onderdelen van de eigen organisatie als tussen de organisatie en de externe leden open te communiceren en samen te werken. De Cloud en Office 365 hebben in deze organisaties een grote toegevoegde waarde omdat ze de muren wegnemen en een veilige informatie-uitwisseling en samenwerking binnen en buiten de organisatie mogelijk maken.

Volgende ledenorganisaties deden een beroep op Spikes om hun medewerkers en leden beter te doen samenwerken, in sommige gevallen nadat we eerst hun mail en SharePoint hadden gemigreerd naar Office 365:
 
ACV European People Party Federgon  
Fidi Unizo    
 
 

Mijnbouw

Onze klanten in de mijnbouw hebben 2 grote uitdagingen: na de consolidatiegolf van de voorbije jaren moeten ze hun organisaties integreren en harmoniseren, en verder moeten ze er ook voor zorgen ook met de meest afgelegen vestigingen kunnen deelnemen aan de nieuwe genetwerkte organisatie.

De implementatie van Office 365 vormt de ideale basis voor de integratie van alle onderdelen in een bedrijf. Door één platform te introduceren kan iedereen gemakkelijker in contact komen met iedereen, kan efficiënt op afstand worden vergaderd en kan alle informatie op een veilige manier worden gedeeld met iedereen in de organisatie en daarbuiten. In een globale organisatie is dit een voordeel dat onmiddellijk veel geld doet besparen en tegelijkertijd de efficiëntie en kwaliteit verhoogt.

Een heel andere uitdaging is bandbreedte: in de mijnbouw liggen vele vestigingen op afgelegen locaties waar slechts een beperkte netwerkbandbreedte beschikbaar is. Spikes doet beroep op partners zoals Easynet om er voor te zorgen dat de beschikbare bandbreedte maximaal wordt benut en de nieuwe oplossingen voor communicatie en collaboratie overal kunnen worden gebruikt.

Spikes leverde oplossingen voor de volgende bedrijven in deze sector, nadat we eventueel eerst hun mail en SharePoint hadden gemigreerd naar Office 365:
 
Arcelor-Mittal Sibelco    
 
 

Overheid (Lokale)

Lokale overheden beginnen de voordelen van Office 365 en de Cloud te ontdekken, en leren hoe ze als overheid op een veilige manier kunnen omgaan met de Cloud. Cipal werkt samen met Spikes om lokale overheden wegwijs te maken in Office 365 en een correct gebruik ervan aan te tonen. Samen met Cipal heeft Spikes de volgende steden en gemeenten naar Office 365 gebracht, of er andere IT diensten geleverd:
 
  • Stad Mechelen
  • Gemeente Brasschaat
  • Gemeente Steenokkerzeel

 

Productie

In productiebedrijven worden vele bedrijfsprocessen buiten de ERP-systemen gevoerd: werkgroepen rond veiligheid en hygiëne, kwaliteit, gezondheid en milieu, communicatie tussen productie en sales, etc. In al deze processen is samenwerking belangrijk: informatie delen en gezamenlijk updaten, open communiceren als team of tussen individuen, afspraken maken en opvolgen, etc. In geografisch gespreide organisaties komt daar nog bij dat muren tussen vestigingen moeten worden gesloopt, en dat iedereen met iedereen in contact moet kunnen komen op een efficiënte manier. Alleen al de mogelijkheid om op afstand te kunnen vergaderen, levert in vele gevallen substantiële tijdswinst, en dus geld op.

De volgende bedrijven deden een beroep op Spikes om hun organisaties beter te doen samenwerken en gemakkelijker informatie te doen delen, in sommige gevallen nadat we eerst hun mail en SharePoint hadden gemigreerd naar Office 365:
 
Allnex A. Schulman Bekaert Bekaert Textiles
Continental Foods Europe BVBA Greenyard Foods Kaneka Kim's Chocolates NV
Lotus Bakeries Nerisa Punch Powertrain  
 
 

Professionele dienstverlening

In professionele dienstverlening draait alles rond informatie en diensten, niet rond producten. De behoefte om informatie intern en extern op een efficiënte manier te kunnen delen is enorm. Bovendien zijn er vele projectteams, afdelingen, comités, etc. die op die informatie moet kunnen samenwerken. Met Office 365 beschikt een organisatie over alle tools om zijn medewerkers transparant te laten communiceren, samen informatie te creëren en beheren, efficiënt te vergaderen, etc. Met Office 365 kan informatie ook op een veilige manier worden gedeeld met klanten of leveranciers.

Volgende bedrijven deden een beroep op Spikes om hun teams efficiënter te laten samenwerken, in sommige gevallen nadat we eerst hun mail en SharePoint hadden gemigreerd naar Office 365:
 
Ambos NBGO HDP Arista Rekencentrum Securex VZW  
Stibbe CVBA USG People Belgium NV