Spikes

Spikes loodst bouwgroep Mathieu Gijbels mee naar een nieuw tijdperk


De bouwgroep Mathieu Gijbels zorgt met een 300-tal medewerkers voor een totale omzet van 72 miljoen euro. De groep beheert het volledige bouwproces zelf; van de studie en de funderingswerken tot en met het onderhoud van het gebouw.  Mede dankzij een eigen engineering-afdeling kan Mathieu Gijbels bovendien snel inspelen op de wensen en noden van nieuwe klanten - een troef die de bouwgroep een unieke plaats op de markt bezorgt.

 

Mathieu Gijbels mag gerust visionair genoemd worden door de manier waarop Building Information Modeling er wordt ingezet. Zo krijgt de potentiële klant de kans om via geavanceerde CAD/CAM tekeningen als het ware rond te wandelen in het gebouw dat hij voor ogen heeft. Wil de klant een kleur wijzigen wijzigen of opteert hij voor een ander isolatiemateriaal, dan kan Mathieu Gijbels dit onmiddellijk voor hem aanpassen.

 

Danny Lenaerts, Algemeen Directeur  bij Mathieu Gijbels: “De uitdaging bestaat erin dat je een link moet hebben tussen je verschillende tekenpakketten enerzijds, en de calculatie en ERP-toepassing anderzijds, zodat de impact van wijzigingen inzake materiaalbehoeften en kostprijsberekeningen meteen wordt meegenomen.”

 

De technologie achter de nieuwe oplossing, wordt een meta box dat door Spikes wordt ontwikkeld. Door alle kennis via meta data op te slaan, wordt het systeem steeds rijker aan informatie zonder dat het ontaardt in een chaos.

 

Het bedrijf zocht en vond in Spikes de IT-Partner die hen kon meeloodsen naar een nieuw tijdperk: “Wat wij willen realiseren, is absoluut uniek in de bouwsector. De oplossing vind je gewoon niet bij traditionele ERP-leveranciers. Spikes was al snel mee in onze gedachtengang zonder dat daarvoor een lange analyse nodig was”, stelt Danny Lenaerts tot besluit.